Sport & Vrije tijd
Typography

Het voetballeven van een balvirtuoos, Harry Walstra

NL Magazine Sport- Van kwajongen tot rolmodel en van Rotterdams straatschoffie tot wereldster. In deze biografie over Robin van Persie beschrijft auteur en voetballiefhebber Harry Walstra zijn indrukwekkende voetbalcarrière; van zijn (voetbal)jeugd in Kralingen en zijn hoogte- en dieptepunten tot zijn successen bij de grote internationale clubs. Robin van Persie is met 50 doelpunten Oranjes topscorer aller tijden.

Bij Arsenal en Manchester United boekt hij ook geweldige resultaten. In de Premier League is hij tweemaal Topscorer van het Jaar en eenmaal Speler van het Jaar. Robin van Persie is een ras-voetballer. Van Persie, slechts een paar kilometer van de Kuip geboren, start niet alleen zijn carrière bij Excelsior, maar zal deze dit voorjaar na bijna 20 jaar profvoetbal ook in zijn stad eindigen, bij Feyenoord.

De bal is lang onderweg. Richting Van Persie. Van Persie gaat vliegen en koppen. Over Casillas heen. In het doel. Van Persie heeft waarschijnlijk het mooiste en in ieder geval belangrijkste doelpunt uit zijn loopbaan gescoord.

Van Persie’s inmiddels legendarische doelpunt tijdens het wereldkampioenschap van 2014 en vele andere prachtige doelpunten en geweldige acties worden in deze biografie uitgebreid beschreven: van Highbury tot Old Trafford en van De Kuip tot het Soccer City Stadion in Johannesburg. In het Soccer City Stadion stond Robin van Persie op 11 juli 2010 met Oranje in de WK-finale tegen Spanje. Als lid van de grote vier (Van der Vaart, Robben, Sneijder, Van Persie) is de Rotterdammer voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor unieke Oranjejaren.

 

In totaal speelt Robin van Persie 102 interlands voor Oranje. Na Excelsior komt hij in 1996 bij Feyenoord terecht. De linkspoot speelt hierna nog voor Arsenal, Manchester United en Fenerbahce. Hij wint drie prijzen met Feyenoord: de UEFA Cup in 2002 en de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in 2018.

Wie had dat kunnen bedenken aan het begin van zijn carrière waar Van Persie nog het prototype is van een lastige jongen? Een voetballer die na zijn terugkeer in De Kuip uitgroeit tot een voorbeeld voor de jeugd.

Dit boek over Robin van Persie bevat naast een gedegen overzicht van zijn voetbalcarrière veel nieuwe informatie en talrijke (persoonlijke) anekdotes. Auteur Harry Walstra sprak met Arnold Mühren, Paul Bosvelt, Foppe de Haan, Bert Maalderink en Rinus Israël over een voetballer van pure klasse.

Harry Walstra (1965) schreef als groot voetballiefhebber o.a. voor Elf, Voetbal Magazine en Tardelli. Eerder publiceerde hij Nederlandse voetbalhistorie, de jaren 70 en Vedette aan de zijlijn. Eerder verschenen bij Just Publishers de goed ontvangen biografieën van voetbaliconen IJzeren Rinus Israel en Robben, een wereldster uit Bedum. Voor voetballiefhebber Harry Walstra hoort Robin van Persie in een select rijtje Feyenoord-iconen: Coen Moulijn, Willem van Hanegem en Robin van Persie.

 

Technische gegevens Robin van Persie, pure klasse:

Formaat:             15 x 23 cm

Omvang:             ca. 288 pagina’s,

Uitvoering:         paperback met fotokatern

ISBN:                    97890 8975 803 3   

Prijs:                     € 20,00

Body & Fit

Quote

Sport nu.nl

24 augustus 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen