Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

Deel 1 : MBO in Nederland
Deel 2: Particulier MBO in Nederland
Deel 4: MBO4Leisuresports, vragen over de opleiding
Deel 5: MBO4Leisuresports, ervaringen na de opleiding

NL Magazine Educatie – In dit artikel, het derde in een reeks over het MBO, gaan we naar een karakteristiek voorbeeld: MBO4Leisuresports.

In tegenstelling tot veel particulier onderwijs kent MBO4Leisuresports geen leslokalen; de opleiding heeft geen schoolgebouw. Op diverse prachtige buitenlocaties in Nederland, Frankrijk en Oostenrijk waar theorie en praktijk van diverse sporten met elkaar worden verbonden, verzorgt MBO4Leisuresports sportlessen in kleinschalig groepsverband met intensieve persoonlijke aandacht. Studenten hebben zelf invloed op wat hij of zij exact willen leren. Op basis van wederzijds vertrouwen faciliteert vervolgens MBO4Leisuresports deze wensen en helpt, stuurt, coacht en begeleidt de student met zijn/haar gemaakte keuze.

Gepassioneerd onderwijs
Ervaren en door sport gefascineerde opleiders leiden studenten op tot (zelfstandig en/of leidinggevend) sportinstructeur en zien erop toe dat ieders persoonlijke ontwikkeling past in de structuur van het onderwijs. Van hen leer je veel meer dan alleen skiën, raften, surfen, boarden of wat dan ook, maar maak je met name intensief kennis met alle ins en outs van groepsprocessen in de ruimste zin van het woord: groepsdynamiek en leiderschap en de ontwikkeling van de student daarin. Daarom ga je met gedreven, enthousiaste en sport liefhebbende leerkrachten de bergen in, maak je kennis met outdoor-sporten of met wild stromende rivieren en beland je op de meest unieke plekken waar je direct in de praktijk leert wat het is om, al dan niet in groepsverband, leiding te geven.

Theorie vs praktijk
Bij MBO4Leisuresports heeft theorie niets te maken met het ouderwetse ‘stampen van kennis’ in een of ander leslokaal. Ten eerste is er geen sprake van enig leslokaal (het schoollokaal is vanwege de praktijk zo groot als de wereld zelf) en ten tweede omvat theorie veel meer het aanbrengen en aanpassen van veranderingen en structuren van de ter plekke opgedane praktijkervaringen.
Theorie c.q. leren dus direct in praktijk brengen, direct toetsen wat je leert. Daar steek je het meeste van op.

Opleidingslocaties
MBO4Leisuresports maakt gebruik van opleidingslocaties in Friesland en Zeeland, Landgraaf en Zoetermeer, Gelderland en Limburg, Kaprun (Oostenrijk) en Guillestre (Frankrijk), etc. Theorie vindt plaats in ruimten van of bij de praktijklocaties of in de natuur zelf. Tijdens opleidingsweken overnachten studenten op de praktijklocatie waar de opleiding wordt verzorgd.

Sfeer proeven
Gedurende het jaar biedt MBO4Leisuresports aan toekomstige studenten de mogelijkheid om eens een dagje mee te draaien om de sfeer te proeven van deze unieke onderwijsfilosofie en om kennis te maken met andere studenten. Misschien kun je op zo’n dag wel meedoen met het programma en vast een indruk krijgen van theorie- en praktijklessen van bijvoorbeeld windsurfen, kiten, mountainbiken of klimmen.

Meer informatie
MBO4Leisuresports is onderdeel van MBO4Nederland en door het ministerie van OCW geaccrediteerd en geregistreerd voor particulier onderwijs.
Adres                                   :  MBO4Leisuresports, De Kwekerij 6, 2182 AG Hillegom
Directie                                :  Gert-Jan Pruijn, directeur

Website                              :  https://www.mbo4leisuresports.nl/
Email                                     :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon                             :  06-5337.3599

Quote

Tech nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching