NLMAGAZINE CULTUUR, MUZIEK - Op Apple Music is een gave playlist te vinden met als titel: Future Funk. Nou lijkt Funk meer iets uit het verleden dan van de toekomst. Maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Als je de playlist luistert, realiseer je je dat Funk nog steeds alive & kicking is. Opvallend is overigens dat op Spotify de (Future) Funk playlists vooral oude Funk weergeven, meestal uit de jaren 70 en 80. De vergissing die daarin wordt gemaakt, is dat met name de jaren 80 muzikaal weer helemaal terug zijn, alleen wel in een nieuw jasje.

Lees meer...

Oproep gemeenteraadsverkiezingen 2022 - NLMagazine Cultuur - Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 roepen stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL), de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen (VPHB) lokale politieke partijen op om in hun verkiezingsprogramma’s de vitale waarden van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL) te benoemen, te waarderen en te borgen.

Lees meer...

NLMagazine Kunst & Cultuur - The Merchant House in Amsterdam presenteert de tweede solotentoonstelling van Elsa Tomkowiak (FR, 1981). Het werk van Tomkowiak is bezield door de kracht van licht en reflecteert op onze lichamelijke ervaring en op haar persoonlijke geschiedenis. Het werk is erop gericht de ruimtelijke mogelijkheden van schilderkunst en kleur te maximaliseren.

Lees meer...

NLMagazine Kunst & Cultuur - The Merchant House presenteert de tweede solotentoonstelling van Zhu Hong (FR, geboren CN, 1975). Haar aangrijpende schilderijen en tekeningen van water stralen met een heel eigen betekenis in relatie tot deze vertrouwde, vaak gepolitiseerde thematiek. Zhu Hong vertrekt vanuit de fotografie als een objectiverend instrument en laat haar observaties aan de oppervlakte komen in de gedaante van schilderkunstige materie.

Lees meer...

Meer artikelen...

Quote

Uitgaan nu.nl

28 juli 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching