Het Kersjes Fonds, een van Nederlands grootste particuliere stimuleringsfondsen voor muziek, kent de Kersjesprijs 2022 toe aan het Chianti Ensemble. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro. De vioolbeurs en de dirigentenbeurs gaan naar respectievelijk Isobel Warmelink en Rolf Verbeek. Zij ontvangen ieder 15.000 euro. De prijsuitreiking vindt woensdag 16 november plaats in de Uilenburger Sjoel in Amsterdam. Het concert, waarbij de prijswinnaars zich presenteren, wordt live uitgezonden op NPO Radio 4.

Lees meer...

Atelier van beeldhouwer Mari Andriessen, 1964 Foto Cor van Weele - Stadsarchief Amsterdam - Mari Andriessen in zijn atelier aan het werk, 1963 foto’s Uipko Berghuis - NLMagazine Kunst & Cultuur, geschiedenis - Van 24 september 2022 tot 20 maart 2023 is in Museum Haarlem de tentoonstelling ‘Dicht bij Mari Andriessen’ te zien van de bekendste Nederlandse beeldhouwer Mari Andriessen (1897 – 1979). Beelden uit privé (familie) collecties, penningen, tekeningen en schetsen van voorstudies, zijn nooit eerder tentoongesteld.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Ruim 7 jaar geleden zijn we ingestapt en meegereisd in de trein die Beyuna heet. Waarom? Het nieuwe ondernemen (3.0) trok ons aan: de lusten en níet de lasten. Samenwerken en leren met andere ondernemers. Vrijheid om te kiezen met wie en waar we willen. Werken aan een optimale gezondheid met eerlijke producten en balans op alle vlakken. Én niet te vergeten:

Lees meer...

NLMagazine Kunst & Cultuur - Bij het festival You’ve got the Power!, vanaf 15 oktober in het Haagse Museon-Omniversum, krijg je kracht en energie. In One Planet Dome draaien de grootbeeldfilms Planet Power en Volcanoes, in One Planet Expo staat de indrukwekkende fototentoonstelling Solar Portraits en in One Planet NOW! ontdek je oplossingen en innovaties voor de toekomst.

Lees meer...

070 Den Haag, Wassenaar - Geschiedenis - Het Louwman Museum exposeert een grote verscheidenheid aan kunstobjecten waaronder een groot aantal werken van Frederick Gordon-Crosby (1885-1943), de fameuze illustrator van het Engelse blad The Autocar. Frederick Gordon-Crosby werd door autofabrieken aangesteld technische ontwerpen uit te werken. Hij had een grote voorliefde voor automobielen en kon bovendien snel tekeningen maken. Op kunstacademies was techniek niet het meest geliefde onderwerp en hij onderscheidde zich op deze wijze. Op deze manier kwam hij uiteindelijk bij The Autocar terecht.

Lees meer...

Quote

Uitgaan nu.nl

29 september 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching