22
Mon, Jul

Reizen & Vakanties
Typography

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

De kans bestaat dat hierdoor reizigers en werknemers het virus verder hebben verspreid. Voor een aantal van de medepassagiers van deze vluchten zijn contactonderzoeken uitgevoerd. Niet alle passagiers komen in aanmerking voor zo’n onderzoek. De GGD meent dat dit afhangt van de plaats waar de besmette persoon zat en van het feit of het vliegtuig vol was of niet. Een en ander betekent dat er in het uiterste geval zeventien passagiers van een vlucht zijn benaderd. Helaas is het onduidelijk en schijnbaar niet te achterhalen waar exact de vliegtuigen vandaan kwamen en of hoeveel personen er daadwerkelijk besmet zijn.

Voordat passagiers gaan vliegen moet men eerst een gezondheidsverklaring afgeven  waarop onder andere moet worden aangegeven of men koorts heeft of verkouden is.

e-Matching