NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Goed voor jezelf zorgen is over het algemeen geen probleem wanneer alles op rolletjes loopt. Maar in tijden van crisis is zelfzorg het eerste wat wordt geschrapt. Ironisch, want juist dan is selfcare superbelangrijk. Niet eerder waren er zoveel burnouts (in 2019 ervaarden 1 op de 6 werknemers burnout klachten). Écht goed voor jezelf zorgen gebeurt op verschillende levels: fysiek, emotioneel en geestelijk.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, Sport - Limburg is volop bezig met de voorbereidingen voor de Liberation Route Europe Hiking Trail. Mede dankzij een bijdrage van het vfonds, Provincie Limburg en alle Limburgse gemeenten wordt Limburg onderdeel van deze gerenommeerde, internationale wandelroute. Deze route van maar liefst 10.000 kilometer neemt de wandelaar mee van Londen naar Berlijn in het spoor van de geallieerden tijdens ‘43-‘45.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De regels voor het gebruik van genetische manipulatie zijn zeer streng. De Europese Commissie maakt nu echter plannen om nieuwe GMO-technieken (zoals CRISPR-cas) vrij te stellen van deze strenge voorschriften. Dat zou betekenen dat rassen die geproduceerd zijn met deze nieuwe technieken veel makkelijker toegelaten kunnen worden. De biologisch(-dynamisch)e sector wil haar akkers vrijhouden van gentech, maar dat wordt dan onmogelijk.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De Europese Commissie en de lidstaten zijn het er eindelijk over eens: er komt een verbod op het additief 'titaniumdioxide' of E171 in alle voedingsmiddelen in de Europese Unie. De jarenlange campagne van voedselwaakhond foodwatch om het omstreden additief uit voeding te halen heeft vruchten afgeworpen. Immers, Witte kleurstof E171 potentieel kankerverwekkend.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid ‘Als de trekker aansloeg, sloeg ik ook aan’, herinnerde een van de boeren zich, toen hij vertelde over zijn al zeer jonge gedrevenheid om boer te worden. Op 7 oktober 2021 vond een bijeenkomst plaats met de ervaren boeren die meedoen aan ‘Boeren voor Boeren’, een nieuw project van de BD-Vereniging (Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding) waarbij boeren advies kunnen vragen aan ervaren collega’s.

Lees meer...

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit