NL Magazine Lifestyle - Wie last heeft van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting krijgt vaak last van een burn-out. Maar wist je dat het omgekeerde ook kan? Door verveling, weinig uitdaging en desinteresse kan je in een bore-out belanden. Wat is dat precies? En wat kan je ertegen doen? 

Lees meer...

NL Magazine Gezondheid/Lifestyle – Probiotica, een verzamelnaam van goede’ bacteriën kan een eind maken aan de stank op de nodige schooltoiletten. Het Gom Onderwijs wil met probiotica de stank te lijf gaan en meer aandacht richten op hygiëne. Half januari start men met de proef op acht basisscholen verspreid over heel Nederland.  Gom Onderwijs is al langer actief met vernieuwende maatregelen voor de schoonmaak in het basisonderwijs en tracht het onderwijs, zowel docent als student, te motiveren totale hygiëne op school te waarboren.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid/Lifestyle – Van 27 januari tot en met 1 februari vindt de Nationale e-healthweek plaats, een week waarin het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg centraal staat. De week is een initiatief van het ‘Platform voor de Informatiesamenleving’ (ECP), het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en Health Holland. Gedurende deze week laten (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties zien wat e-health is en hoe het werkt.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid – Nog maar even en dan kunnen we de jaarlijkse winterdip weer achter ons laten. “Voor mij ging het licht uit in oktober en begint het weer te schijnen in februari/maart”, is een bekende uitspraak. In die tijd zijn de dagen grotendeels donker en somber, worden we niet tot nauwelijks gefêteerd op lekkere zonneschijn en hebben niet dat heerlijke broodnodige gezonde daglicht waar iedereen vrolijk van wordt. In het donker naar je werk, op je werk (zeker voor mensen op kantoor) vaak onder kunstlicht en dan ’s avonds weer in het donker naar huis. Daar wordt echt helemaal niemand vrolijk van en dus krijgt men vaak last van ‘de winterdip’.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid - Met digitale ondersteuning in de zorg (ehealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat ehealth voor hen kan betekenen.

Lees meer...

Meer artikelen...

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

04 april 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen