NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Bij een stressvolle gebeurtenis kiest het lichaam er automatisch voor om zichzelf te beschermen door zich in een staat van alertheid te brengen (‘Fight or flight’) of door zich samen te spannen (‘Freeze’). In onze huidige maatschappij worden we, zeker op dit moment, blootgesteld aan chronische stressoren, waardoor de natuurlijke toestand van ‘Fight or Flight’ actief blijft.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Vier op de tien Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? Dit en nog veel meer staat in het nieuwe boek ‘Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg’.

Lees meer...

Telstar, Heracles Almelo en Vitesseen Spieren voor Spieren slaan handen ineen - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, Sport -In Nederland lijden ongeveer 20.000 kinderen aan een spierziekte. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van mediteren in onze snelle samenleving, waarin we chronisch tijd tekort ervaren en ons hoofd overuren draait. Terwijl men al ruim 7000 jaar mediteert, is het vandaag de dag misschien wel belangrijker dan ooit. Ook de wetenschap komt met steeds meer onderbouwing dat mediteren de gezondheid bevordert.

Lees meer...

Coronajaar 2020 bracht veel nieuwe vakantiefietsers in beweging - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, Sport - De populariteit van fietsvakanties is groot en de invloed van corona duidelijk merkbaar. In 2020 gingen 2,5 miljoen Nederlanders op fietsvakantie in eigen land. Bij elkaar goed voor 413 miljoen euro aan bestedingen. Ook tekent zich een verjonging van de doelgroep af. Zo blijkt uit Kerncijfers Fietsvakanties 2020-2021 van het Landelijk Fietsplatform. 

Lees meer...

Meer artikelen...

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

18 mei 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit