Deel 2: Particulier MBO in Nederland
Deel 3: MBO4Leisuresports, een voorbeeld van particulier MBO-onderwijs
Deel 4: MBO4Leisuresports, vragen over de opleiding
Deel 5: MBO4Leisuresports, ervaringen na de opleiding

NL Magazine Educatie- Dit artikel is het eerste in een serie over het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) in Nederland. In deze serie gaan we van het brede aanbod in het vervolgonderwijs door naar juist een specifiek voorbeeld, een particuliere MBO-opleiding (MBO4Leisuresports) om de verscheidenheid op het onderwijsgebied aan te tonen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap - Nederland loopt wereldwijd voorop in het onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten van de minuscuul kleine plasticdeeltjes en -vezels waaraan we dagelijks worden blootgesteld. De Plastic Health Summit in Amsterdam is dé plek waar al dat Nederlandse en internationale onderzoek samenkomt. Sinds de eerste editie in 2019 is er nu nieuw bewijs voor de gevolgen voor onze gezondheid van plastic en de daaraan toegevoegde additieven.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek - Netwerk Europa is het netwerk van Europees samenwerkende medisch specialisten, georganiseerd vanuit de Federatie Medisch Specialisten. Voorheen Platform Europa. De eerstvolgende online bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 13 oktober. Het Netwerk zet zich in om de samenwerking met andere Europese landen op het gebied van medisch-specialistische zorg te verbeteren. En heeft als doel om informatie uit te wisselen, ervaringen te delen en discipline overstijgende kwesties te bespreken.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap, Onderwijs, Educatie - De Campus in het centrum van Almere is van start gegaan. De onderwijsinstellingen Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit en studentenhuisvester DUWO tekenden maandag 27 september een partnerschap met elkaar en de gemeente voor de start ontwikkeling van de Campus in de binnenstad van Almere.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap - Het heelal blijft fascineren. Daarom wijdt New Scientist een special aan de mooiste verhalen over grote kosmische vraagstukken. Is het idee van een oerknal achterhaald? Waarom ruziën astronomen over de uitdijing van het heelal? Waan je in de ruimte door te lezen over het weerbericht op exoplaneten en navigatie aan de hand van zwarte gaten. Lees alles over de evolutie van dubbelsterren in het interview met astrofysicus Selma de Mink. Dit en nog veel meer vindt u in de special Raadsels uit het Heelal.

Lees meer...

550+ activiteiten door heel Nederland

NL Magazine Wetenschap - Met meer dan 550 aangemelde activiteiten staat oktober weer volledig in het teken van het verleden met de Maand van de Geschiedenis. Het jaarthema Aan het werk inspireerde honderden musea, boekhandels, bibliotheken, archieven en andere culturele instellingen tot de organisatie van uiteenlopende activiteiten: van rondleidingen tot fietstours en van tentoonstellingen tot optredens. De Maand van de Geschiedenis biedt voor ieder wat wils, in twaalf provincies én online.

Lees meer...

Quote

Tech nu.nl

29 september 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue