Column Jan Dirk van der Zee - ‘De honger naar de bal is niet te doen zo groot’, schrijft Johan van Boven op 16 april in een tweet. Hij liet een drone vliegen boven de verlaten voetbalvelden van VV Dordrecht en filmde de ontzielde diepte. Het gedicht dat hij erbij schreef, werd een gesproken ode aan het voetbal. Het is alsof je de jonge Jules Deelder hoort. Zelfde ritme, zelfde hamerende stijl, zelfde tongval. De eerste regels gaan als volgt:

Lees meer...

Ook voor hen verloopt deze feestdag heel anders dan anders

Column Jos de Jong - Vanwege het virus waaraan we zo langzamerhand, en zeker op een dag als de jaarlijkse Koningsdag, zo weinig mogelijk willen denken, ziet deze legendarische feestdag er dit jaar heel anders uit dan anders.

Lees meer...

Column Bernard Klaassen - Met een korte aanloop, een zwaai van mijn rechterbeen - met links ging het een stuk lastiger - en een vluchtige armbeweging naar mijn moeder achter het keukenraam, bracht ik mijn racefiets in beweging.

Lees meer...

Column Dave Binkhorst -Het voetbal ligt even stil en ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet eens heel erg mis. Er zijn op dit moment nou eenmaal belangrijkere dingen in de wereld die je des te meer doen beseffen dat voetbal inderdaad maar een spelletje is.

Lees meer...

NL Magazine Column Dave Brinkhorst - Het is maandagmorgen. Mijn moeder en ik zitten aan de ontbijttafel. Ik moet straks weer naar school een leraar voor de gek houden en zij gaat alle dingen doen die we thuis onterecht van haar verwachten. Het mooiste aan een moeder is dat haar liefde onvoorwaardelijk is. Ze is de dokter als je ziek bent. Ze is het gratis advies als je het echt even niet meer weet.

Lees meer...

Column Jos de Jong - ‘Intelligente’ lockdown, binnen blijven, thuiszitten, 3 hoog achter met 3 kids en online-onderwijs, gebrek aan bewegingsvrijheid, geen sport, je ouders even niet kunnen bezoeken, kleinkinderen die voor het raam naar Opa en Oma mogen zwaaien, geen vrienden die even langskomen, geen kroegbezoek of eens lekker uit eten,

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klaassen - M’n mond wordt kurkdroog. Ik kijk dwars door de arts tegenover me heen. Ze zegt iets, maar ik registreer het niet. Haar stem is veranderd in een monotoon gezoem. De kamer vervaagt en het geluid gaat over in hysterisch gekrijs. Kleuren en beelden vermengen zich. En dan plotseling is er licht, … stilte. Ik zit rechtop in bed.

Lees meer...

Column Sophie Rietmulder - “Ik kook voor je”, zei hij. Geweldig, een avond ‘Thuisbezorgd skippen’ klonk als muziek in mijn lege portemonnee en aangezien dit letterlijk zijn beroep was, kon dit niet mis gaan. Dacht ik.

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klassen - Ik heb een behoorlijk positief zelfbeeld. Ik zie mezelf staan en ook wel zitten. Mannen om me heen noemen het regelmatig arrogant, de meeste vrouwen in m’n leven vinden het vooral verwonderlijk of in het gunstigste geval benijdenswaardig. Mijn vriendin Ellen grinnikt regelmatig als ik weer eens trots langs haar heen paradeer. Zelf vind ik het vooral prettig. Ik weet, wie ik ben, wat ik kan en ja, ook wat ik niet kan.

Lees meer...

NL Magazine column/gedicht - Op de verjaardag van mijn vader zitten we in een restaurant, het is er rustig. 
Alleen onze familie zit er.
Ik eet een pizza en drink een Texelse schuimkop. 

“Hoe is je schuimkop jongen?” vraagt mijn vader. 

“Ik weet het niet pap, maar ik vind het gewoon leuk om te drinken omdat jij het ook drinkt.” 

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klaassen - Het water donderde met bakken uit de donkergrijze lucht. De wind ramde het in onregelmatige vlagen tegen het grote raam in de woonkamer op de eerste verdieping. Het maakte een oorverdovend geluid en met de nodige weemoed keek ik naar de tuin en de bomen die gewillig mee deinsden op de stortvloed aan druppels.

Lees meer...

Column Dirk-Jan van der Zee – Waarom zijn ze niet definitief het veld afgelopen? Hoe komt het dat het spel weer is hervat en had de KNVB daar geen stokje voor moeten steken? Wanneer wordt er nou eens opgetreden tegen het wijdverbreide racisme in het amateurvoetbal?

Lees meer...

NL Magazine Column Dave Binkhorst - Vandaag ziet Lisa haar moeder weer. Ze is vorige week 16 geworden en heeft dit afgelopen weekend bij haar vader gevierd. Ze viert het aankomend weekend bij haar moeder.

Ze komt binnen zoals elke tiener, met haar telefoon in der handen en haar koptelefoontje in. De muziek staat zo ongelofelijk hard dat het lijkt of ze ieder moment kan gaan optreden. 

Lees meer...

Enough is Enough

NL Magazine Sport en Maatschappij - De racistische geluiden aan het adres van aanvaller Ahmad Mendes Moreira tijdens de wedstrijd Den Bosch-Excelsior getuigen van uitermate dom volk dat op een voetbalveld niet thuis hoort. Zulke flauwe kul levert veel onnodige commotie en irritatie op. Wat een stelletje zombies om zo te keer te gaan. Menigeen is hiervan zeer ontdaan.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Economie/Duurzaamheid - De meeste energie-omzettingen veroorzaken een verlies van ongeveer 70%. Aardolie naar Auto naar Energie van plaats. Energie van plaats is de energie die nodig is om van A naar B te gaan. Dat is een netto winst van 9% immers 70% van 70%. Dus van 100% energie die in de olie zit wordt slechts 9% gebruikt. Een elektrische auto is nog slechter. Aardoli-Batterij-Auto-Energie van plaats, dat is dus 70% van 70% van 70% ofwel 6,3%. Dit is natuurkunde van de middelbare school.

Lees meer...

Categorieën

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal - NLMagazine Sport - Eindelijk. Weg van de persconferenties. Weg van het wachten op versoepelingen en weg met het mondkapje. Na veertien maanden lullen over Covid-19 kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en zijn wedstrijden met publiek toegestaan. Hoezeer we dat hebben gemist, merk je aan het enthousiasme en de vrolijkheid op de tribunes bij het Nederlands Elftal. Als nooit tevoren wordt het spel samen beleefd.

Lees meer...

NLMagazine Column Jos de Jong - Willem Alexander is een Oranjefan. Heerlijk om te zien dat onze Koning (ook maar een gewone man) zich zo positief opstelt bij alle vormen van sport en uiteraard die van Nederland in het bijzonder. Dat geldt in deze tijd dus ook voor het Nederlandse voetbal. Duidelijk was te zien hoe onze vorst en zijn gemaal genoten van de wedstrijd van Nederland tegen Oekraïne.

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal - NLMagazine Sport - Open deuren… Zie ze maar eens te vermijden als je antwoord moet geven op de vraag, waarom je zo graag naar je voetbalvereniging gaat? Dan liggen de clichés als valstrikken achter elkaar. Oud-professionals Tim de Cler en Houssin Bezzai overkwam het in de documentaire 'Jouw club voor iedereen', die afgelopen vrijdag op Youtube verscheen

Lees meer...

NLMagazine Economie & Maatschappij – De onderhandelingen over een nieuw te vormen kabinet liggen de komende weken stil. Zeker is echter dat klimaatmaatregelen onderdeel gaan uitmaken van een regeerakkoord want de doelstellingen van Parijs (2015) ‘moeten worden gehaald’. Nederland hangt daarbij graag ‘het beste jongetje van de klas uit’, dus stellen partijen als GroenLinks, D66 en de PvdA tientallen miljarden aan overheidssubsidie beschikbaar.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Het Vattenfall Solar Team gaat samenwerken met Prime Vision uit Delft. Het bedrijf in robotica en computer vision integratie voor logistieke en e-commerce bedrijven herkent zich in de passie van het studententeam van TU Delft voor duurzame en innovatieve technologieën. Als sponsor zorgt het voor commerciële support, technische knowhow en resources bij de bouw van zonneracewagen Nuna11.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Onprove en Silowacht lanceren de optimalisatiesoftware DPS NxT, voor doseerprocessen van bakkerijen. De nieuwe software ondersteunt de aansturing van de doseersoftware SmartBakery van Silowacht en is getest bij onder andere de Market Food Group (MFG). Inmiddels is DPS NxT volledig in werking bij meerdere bakkerijen van MFG.

Lees meer...

Politiek & Maatschappij VIDEO – De geschiedenis leert ons dat wanneer een samenleving in een staat van angst verkeert, de heersende klasse daar wel bij vaart. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij de Azteken die geobsedeerd waren door de dood. Ze hadden dan ook een cultuur die gebaseerd was op onzekerheden en angst. Zo geloofden zij bijvoorbeeld dat het heelal na iedere cyclus van 52 jaar aan zijn eind kon komen en dat de zon misschien niet meer zou opkomen.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Economie - Nederland wordt al decennia geroemd om haar solide pensioenregelingen. In ons omringende landen werd lange tijd met jaloezie gekeken hoe we dat voor elkaar hadden. Helaas staan onze pensioenfondsen al langere tijd onder druk vanwege een zeer lage rente en lezen we regelmatig berichten dat ons zo geroemde pensioenstelsel niet langer zo solide is als we lange tijd verondersteld hebben.

Lees meer...

Wat betekent dat voor onze samenlevingen? - NLMagazine Politiek & Maatschappij – Het aantal senioren in onze samenlevingen, vooral in Europa en de VS, groei explosief. Maar ook China en Japan hebben te maken met een snel vergrijzende samenleving en dat heeft vergaande consequenties voor veel aspecten in onze samenlevingen. Al decennia geleden werd voor deze vergrijzingsgolf gewaarschuwd omdat het redelijk eenvoudig is dergelijke demografische ontwikkelingen te voorspellen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek, Sport & Vrije Tijd - Via diverse kanalen heeft Harley-Davidson de lancering van een ‘high performance’ custommodel aangekondigd, waarvan de onthulling op 13 juli 2021 zal volgen.
Harley zelf spreekt over ‘Van Evolutie naar Revolutie’ en ‘bereid je voor op een power en performance die alle verwachtingen overtreft’.

Lees meer...

NLMagazine Onderwijs & Wetenschappen - Minstens de helft van de leraren in Nederland is niet klaar voor een versnelde invoering van verplichte digitale geletterdheid in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit een rondgang onder opleiders van digitale vaardigheden, uitgevoerd door het team van Edutrainers. Opleider Edutrainers trekt aan de bel en benadrukt dat leraren nu moeten worden opgeleid in digitale vaardigheden om problemen in het lesprogramma van scholen in de komende jaren te voorkomen.

Lees meer...

NLMagazine Onderwijs - De menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs is beschikbaar. Het keuzemenu met bewezen effectieve interventies is bedoeld om basisscholen, middelbare scholen en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs te helpen om de gevolgen van corona aan te pakken. Zowel op het gebied van leervertraging, als het welzijn van leerlingen. Scholen hebben ruimte om een aanpak te kiezen die het beste bij hun situatie past.

Lees meer...

NLMAGAZINE CULTUUR, MUZIEK - Op Apple Music is een gave playlist te vinden met als titel: Future Funk. Nou lijkt Funk meer iets uit het verleden dan van de toekomst. Maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Als je de playlist luistert, realiseer je je dat Funk nog steeds alive & kicking is. Opvallend is overigens dat op Spotify de (Future) Funk playlists vooral oude Funk weergeven, meestal uit de jaren 70 en 80. De vergissing die daarin wordt gemaakt, is dat met name de jaren 80 muzikaal weer helemaal terug zijn, alleen wel in een nieuw jasje.

Lees meer...

Oproep gemeenteraadsverkiezingen 2022 - NLMagazine Cultuur - Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 roepen stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL), de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen (VPHB) lokale politieke partijen op om in hun verkiezingsprogramma’s de vitale waarden van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL) te benoemen, te waarderen en te borgen.

Lees meer...

NLMagazine Kunst & Cultuur - The Merchant House presenteert de tweede solotentoonstelling van Zhu Hong (FR, geboren CN, 1975). Haar aangrijpende schilderijen en tekeningen van water stralen met een heel eigen betekenis in relatie tot deze vertrouwde, vaak gepolitiseerde thematiek. Zhu Hong vertrekt vanuit de fotografie als een objectiverend instrument en laat haar observaties aan de oppervlakte komen in de gedaante van schilderkunstige materie.

Lees meer...

Zuid-Limburg op z’n mooist ontdekken | NL Magazine Vakantie - Menig fietser zal zich de uitdagende kilometers van de Mergellandroute heugen. Die glooiende Zuid-Limburgse fietswegen langs prachtige vakwerkboerderijen, groeves en indrukwekkende kastelen.

Lees meer...

NLMagazine Vrije Tijd, Vakantie - Het aantal Nederlanders op Nederlandse vakantieparken is afgelopen voorjaarsvakantie met 38 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde Nederlandse vakantiepark had tijdens de voorjaarsvakantie een bezetting van 94 procent. Hiermee zijn alle records gebroken. Vakantie in eigen land lijkt door corona uitgegroeid tot een trend.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

met een nieuwe Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 - NLMagazine Sport - Een gouden medaille is de ultieme prijs op de Olympische Spelen en vertegenwoordigt de hoogste prestatie in de carrière van een atleet. Als eerbetoon aan deze iconische prijs in de sportwereld heeft de Zwitserse horlogemaker OMEGA twee unieke uurwerken ontworpen, die beide in het teken staan van de Olympische Spelen van Tokyo 2020. De horloges zijn gemaakt van 18K geel goud.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Hèhè, het mag: voetbal kijken op een scherm in de horeca mag! De grote steden zijn eindelijk overstag. Het zou toch ook te grijs zijn als dit wordt verboden in het kader van de toch al komende versoepelingen van de coronaregels. Na Amsterdam staan nu ook Utrecht, Rotterdam en Den Haag horecazaken toe om het EK voetbal op een groot scherm op het terras te laten zien. Er zijn wel restricties: publieke vertoningen in parken of op pleinen blijven uit den boze.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Zaterdag begint ht belangrijkste wielrennersevenement aller tijden: de Tour de France 2021. In 2020 werd de Tour ook gereden maar vanwege alle coronashit was het een behoorlijk uitgeklede editie. Dit jaar gelukkig niet opnieuw, maar volle bak voor dit jaarlijkse spectaculaire evenement. Er zijn weer vele prijzen te winnen en dus is het ook wel eens interessant om te weten wat de ongelooflijk hardwerkende renners en alle verschillende ploegen financieel op hun rekening kunnen bijschrijven.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Uit onderzoek blijkt dat er zeven voedingsstoffen zijn die jou happy kunnen maken. Deze voedingsstoffen kunnen in de hersenen een bijdrage leveren aan ons geluksgevoel en het stressmechanisme versterken. Lees in dit artikel welke voedingsstoffen dat zijn en eet jezelf gelukkig en stressvrij!

Lees meer...

Meer kans op eenzaamheid onder ouderen deze zomer - NlMagazine Lifestyle & Gezondheid - De vakanties staan voor de deur. Voor de meesten tijd om de koffers te pakken, maar niet voor iedereen. Zo gaat de helft van de alleenstaande 65-plussers waarschijnlijk niet op vakantie. 4 op de 10 vinden de coronasituatie daarvoor nog te onzeker, blijkt uit een flitspeiling. Daarnaast verwacht een kwart van alle ondervraagden deze zomer minder bezoek te krijgen. Eenzaamheid ligt hierdoor op de loer.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Enige tijd geleden heb ik me opgegeven als proefpersoon voor een onderzoek van het  nieuwe medicijn YTX-7739, dat is ontwikkeld als onderdeel voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het doel van dit deel van de studie is om te onderzoeken hoe veilig het nieuwe medicijn is als het 4 weken wordt gegeven aan patiënten met de ziekte van Parkinson.

Lees meer...

Kranten

Body & Fit

Telegraaf