Column Jan Dirk van der Zee - ‘De honger naar de bal is niet te doen zo groot’, schrijft Johan van Boven op 16 april in een tweet. Hij liet een drone vliegen boven de verlaten voetbalvelden van VV Dordrecht en filmde de ontzielde diepte. Het gedicht dat hij erbij schreef, werd een gesproken ode aan het voetbal. Het is alsof je de jonge Jules Deelder hoort. Zelfde ritme, zelfde hamerende stijl, zelfde tongval. De eerste regels gaan als volgt:

Lees meer...

Ook voor hen verloopt deze feestdag heel anders dan anders

Column Jos de Jong - Vanwege het virus waaraan we zo langzamerhand, en zeker op een dag als de jaarlijkse Koningsdag, zo weinig mogelijk willen denken, ziet deze legendarische feestdag er dit jaar heel anders uit dan anders.

Lees meer...

Column Bernard Klaassen - Met een korte aanloop, een zwaai van mijn rechterbeen - met links ging het een stuk lastiger - en een vluchtige armbeweging naar mijn moeder achter het keukenraam, bracht ik mijn racefiets in beweging.

Lees meer...

Column Dave Binkhorst -Het voetbal ligt even stil en ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet eens heel erg mis. Er zijn op dit moment nou eenmaal belangrijkere dingen in de wereld die je des te meer doen beseffen dat voetbal inderdaad maar een spelletje is.

Lees meer...

NL Magazine Column Dave Brinkhorst - Het is maandagmorgen. Mijn moeder en ik zitten aan de ontbijttafel. Ik moet straks weer naar school een leraar voor de gek houden en zij gaat alle dingen doen die we thuis onterecht van haar verwachten. Het mooiste aan een moeder is dat haar liefde onvoorwaardelijk is. Ze is de dokter als je ziek bent. Ze is het gratis advies als je het echt even niet meer weet.

Lees meer...

Column Jos de Jong - ‘Intelligente’ lockdown, binnen blijven, thuiszitten, 3 hoog achter met 3 kids en online-onderwijs, gebrek aan bewegingsvrijheid, geen sport, je ouders even niet kunnen bezoeken, kleinkinderen die voor het raam naar Opa en Oma mogen zwaaien, geen vrienden die even langskomen, geen kroegbezoek of eens lekker uit eten,

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klaassen - M’n mond wordt kurkdroog. Ik kijk dwars door de arts tegenover me heen. Ze zegt iets, maar ik registreer het niet. Haar stem is veranderd in een monotoon gezoem. De kamer vervaagt en het geluid gaat over in hysterisch gekrijs. Kleuren en beelden vermengen zich. En dan plotseling is er licht, … stilte. Ik zit rechtop in bed.

Lees meer...

Column Sophie Rietmulder - “Ik kook voor je”, zei hij. Geweldig, een avond ‘Thuisbezorgd skippen’ klonk als muziek in mijn lege portemonnee en aangezien dit letterlijk zijn beroep was, kon dit niet mis gaan. Dacht ik.

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klassen - Ik heb een behoorlijk positief zelfbeeld. Ik zie mezelf staan en ook wel zitten. Mannen om me heen noemen het regelmatig arrogant, de meeste vrouwen in m’n leven vinden het vooral verwonderlijk of in het gunstigste geval benijdenswaardig. Mijn vriendin Ellen grinnikt regelmatig als ik weer eens trots langs haar heen paradeer. Zelf vind ik het vooral prettig. Ik weet, wie ik ben, wat ik kan en ja, ook wat ik niet kan.

Lees meer...

NL Magazine column/gedicht - Op de verjaardag van mijn vader zitten we in een restaurant, het is er rustig. 
Alleen onze familie zit er.
Ik eet een pizza en drink een Texelse schuimkop. 

“Hoe is je schuimkop jongen?” vraagt mijn vader. 

“Ik weet het niet pap, maar ik vind het gewoon leuk om te drinken omdat jij het ook drinkt.” 

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klaassen - Het water donderde met bakken uit de donkergrijze lucht. De wind ramde het in onregelmatige vlagen tegen het grote raam in de woonkamer op de eerste verdieping. Het maakte een oorverdovend geluid en met de nodige weemoed keek ik naar de tuin en de bomen die gewillig mee deinsden op de stortvloed aan druppels.

Lees meer...

Column Dirk-Jan van der Zee – Waarom zijn ze niet definitief het veld afgelopen? Hoe komt het dat het spel weer is hervat en had de KNVB daar geen stokje voor moeten steken? Wanneer wordt er nou eens opgetreden tegen het wijdverbreide racisme in het amateurvoetbal?

Lees meer...

NL Magazine Column Dave Binkhorst - Vandaag ziet Lisa haar moeder weer. Ze is vorige week 16 geworden en heeft dit afgelopen weekend bij haar vader gevierd. Ze viert het aankomend weekend bij haar moeder.

Ze komt binnen zoals elke tiener, met haar telefoon in der handen en haar koptelefoontje in. De muziek staat zo ongelofelijk hard dat het lijkt of ze ieder moment kan gaan optreden. 

Lees meer...

Enough is Enough

NL Magazine Sport en Maatschappij - De racistische geluiden aan het adres van aanvaller Ahmad Mendes Moreira tijdens de wedstrijd Den Bosch-Excelsior getuigen van uitermate dom volk dat op een voetbalveld niet thuis hoort. Zulke flauwe kul levert veel onnodige commotie en irritatie op. Wat een stelletje zombies om zo te keer te gaan. Menigeen is hiervan zeer ontdaan.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Economie/Duurzaamheid - De meeste energie-omzettingen veroorzaken een verlies van ongeveer 70%. Aardolie naar Auto naar Energie van plaats. Energie van plaats is de energie die nodig is om van A naar B te gaan. Dat is een netto winst van 9% immers 70% van 70%. Dus van 100% energie die in de olie zit wordt slechts 9% gebruikt. Een elektrische auto is nog slechter. Aardoli-Batterij-Auto-Energie van plaats, dat is dus 70% van 70% van 70% ofwel 6,3%. Dit is natuurkunde van de middelbare school.

Lees meer...

Categorieën

Angst en macht regeren - (Column Jos de Jong)

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal

NLMagazine Columns - Als er ooit een parlementaire ondervragingscommissie wordt ingesteld naar het functioneren van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) met Aleid Wolfsen als voorzitter, kom ik met plezier getuigen. Zelden heb ik me zo bestolen gevoeld als door deze ‘onafhankelijke’ organisatie.

Lees meer...

(Column door Dave Binkhorst)

Lees meer...

NLMagazine Economie & Maatschappij – Hoewel we al jarenlang horen dat windmolens en zonnepanelen ons moeten gaan verlossen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, zijn we voor de wereldwijd stijgende energiebehoefte voor het grootste deel nog steeds aangewezen op kolen, aardgas en vooral aardolie. Olie is tevens van groot belang voor de transportsector en is een grondstof voor talloze producten zoals plastic en cosmetica.

Lees meer...

Controleer uw voorlopige aanslag en voorkom dat u teveel betaalt of achteraf moet bijbetalen

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Volkswagen heeft internationaal een mijlpaal gezet in de overgang naar elektrische mobiliteit. Vorig jaar leverde het merk wereldwijd meer geëlektrificeerde auto’s af dan ooit tevoren, waaronder bijna 134.000 volledig elektrische auto's (+ 197% ten opzichte van 2019). 

Lees meer...

NLMagazine Maatschapij Life & Lifestyle - Het is één van de resultaten die rolt het uit het Developer Happiness Index, een onderzoek naar developers in Europa. Vooral de developers in Nederland zijn erg gelukkig, ook al blijkt 86% van de developers in Nederland (echt) tevreden met hun salaris. Met het onderzoek wil tech startup Honeypot een breed beeld geven van de positie van Nederlandse developers in vergelijking met hun internationale collega’s. Honeypot sprak voor dit onderzoek met duizenden developers in de hele wereld en de Nederlandse Country Manager Laura Schukkink is blij verrast met de uitkomsten.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Veel is er per 1 januari 2021 niet veranderd aan de AOW. Hier en daar iets er af, ergens anders er weer bij etc; jaarlijkse aanpassingen zoals we die gewend zijn. Hieronder het laatste overzicht.

Lees meer...

Kan de wijkagent nog de oren en ogen van de wijk zijn?

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek - Chemieconcern DSM en de TU Delft kondigen vandaag de oprichting van een laboratorium aan dat kunstmatige intelligentie toepast voor biotechnologische producten en processen. Het lab wordt de eerste in zijn soort in Europa. DSM investeert de eerste vijf jaar 2,5 miljoen euro in het nieuwe lab.

Lees meer...

Jos de Jong - NLMagazine Wetenschap, sterrenkunde – Het gebeurt maar eens in de zoveel honderd jaar dat planeten als Jupiter en Saturnus in een rechte lijn staan met de aarde. Op maandag 21 december, de dag dat officieel de winter begint, is het eindelijk weer eens zo ver.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap - 16 december is een bijzondere wiskundige feestdag: het is de Dag van de stelling van Pythagoras! Want: 162 + 122 = 202. Deze feestdag komt niet vaak voor. De vorige editie was op 15 augustus 2017, de volgende is pas op 24 juli 2025. En op 24 oktober 2026 vieren we alweer de laatste Pythagoras-dag van deze eeuw.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Cultuur & Uitgaan - Om Holland te verdedigen werd in de 17e eeuw een uitgebreid verdedigingsstelsel aangelegd, de Oude Hollandse Waterlinie. Deze linie bestaat uit gebieden die opzettelijk onder water konden worden gezet en die met elkaar verbonden waren door vestingsteden en verdedigingswerken.

Lees meer...

NLMagazine, (Noord-Holland) Natuur & Milieu – De NoodHollandse boswachter Mikal neemt ons mee langs de waddendijk op Wieringen waar je die gele ogen zomaar kunt zien; een paar indringende gele ogen die geruisloos op jacht zijn naar muizen en kleine vogels voor de volgende maaltijd: de ogen van een velduil. Elke winter komen er weer velduilen naar de waddenkust om hier te overwinteren.

Lees meer...

Een oud herenhuis in Brussel was binnenin al volledig ontmanteld toen JUMA architects werd gevraagd om dit pand te renoveren en uit te breiden.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

(door Joost Boers, onze correspondent uit het Gooi)

Lees meer...

NL Magazine Reizen Vakanties - We zijn vooral aan huis gekluisterd en nadat je alle kinderboeken hebt (voor)gelezen, mens-erger-je-niet of koehandel tot in den treuren hebt gespeeld, weet jij het ook niet meer. Club Med weet het wel! 

Lees meer...

NLMagazine Sport - HKMX, het sportkledingmerk van Hunkemöller, lanceert een nieuwe en innovatieve collectie waarmee jij 2021 sportief start! Van leggings en tops in nieuwe kleuren & prints tot technische innovaties. Met onder andere een nieuwe “bum sculpting” legging en drie nieuwe technische sportbeha’s. De HKMX collectie is, zoals we van Hunkemöller gewend zijn, gemaakt voor iedereen! Van maat S tot XXL en sportbeha’s in maar liefst 42 maten tot 100H.

Lees meer...

Het fraaie clubhuis komt er aan...                                                                      

Lees meer...

NLMagazine Sport & Vrije tijd - De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en dat de KNVB deze week met alle verenigingen wilde delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle Gezondheid - De uitrol van het vaccinatieprogramma is begonnen en er zijn nog wat vragen die mensen stellen over het vaccin. Een van de meest gestelde vragen is: Wat zit er in het vaccin en hoe werkt het? Op de website van het RIVM wordt veel informatie gegeven en veel vragen beantwoord. Maar voor het antwoord op de bovenstaande vraag krijg ik de beste uitleg in een YouTube video van de NOS.

Lees meer...

(door Jos de Jong) - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid – Niet iedereen staat te popelen om zich te laten vaccineren tegen corona. Er zijn legio mensen die goed nadenken over hun gezondheid, die zich niet zo maar even laten vaccineren en dus ook niet blindelings de ‘vrijblijvende bevelen’ volgen vanuit Den Haag om zich te laten inenten. Velen wachten af.

Lees meer...

Niet overwogen door kabinet – liegt Tamara van Ark liegt?
(door Joris Baas & Door Frankema) 

Lees meer...

Kranten

Body & Fit

Telegraaf