Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Dordrecht, Sport, fietsen, Tour de femmes - Dordrecht is op dinsdag 13 augustus het vertrekpunt voor de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De start vindt plaats vanaf het Energieplein. Eerst rijden de wielrensters door het historische centrum van Dordrecht en zetten dan koers naar de finishplaats in Rotterdam.

Om zowel de lokale bevolking als een internationaal publiek bij de Tour de Femmes te betrekken, fungeert de Dordtse veldrijdster en wegwielrenster Lucinda Brand als ambassadeur.

Succesvol seizoen Lucinda Brand

Lucinda heeft een buitengewoon succesvol seizoen achter de rug in het veldrijden. Ze werd Nederlands kampioen in januari, zegevierde in verschillende wereldbekerwedstrijden en behaalde de tweede plaats op het wereldkampioenschap, wat haar zevende WK-medaille betekende.
Met haar rol als ambassadeur wil Brand de inwoners van Dordrecht inspireren om actief te worden in sport en beweging. Ze zal met diverse acties jongeren uitdagen om de fiets op te stappen. Door het benutten van mooie routes door zowel de natuur als de binnenstad, wil ze laten zien dat fietsen voor iedereen en op elk niveau toegankelijk is. Daarnaast hoopt ze dat de inwoners van Dordrecht haar eigen wielervereniging, De Mol, nog beter weten te vinden.

Dordrechters inspireren vaker de fiets te pakken

“Het aanmoedigen van een actieve levensstijl staat voor mij centraal,” aldus Lucinda. “De fiets is immers een perfect middel om, ondanks een druk schema, toch aan beweging toe te komen. Voorafgaand aan de start van de Tour de Femme in onze stad, hoop ik de inwoners van Dordrecht te inspireren om vaker de fiets te pakken.”

Daarnaast zal Brand voor Dordrecht Marketing video’s over Dordrecht maken, die ze zal delen met haar volgers. Het doel hiervan is om mensen ook na de touretappe aan te moedigen onze stad te bezoeken. “Nog steeds merk ik dat veel mensen onze stad nauwelijks kennen en verrast zijn wanneer ik ze meeneem in de rijke geschiedenis ervan,” vervolgt Brand. “Dordrecht is een stad met prachtige historische gebouwen, sfeervolle steegjes en een overvloed aan geschiedenis. Ik kijk er naar uit om samen met anderen zowel het wielrennen als onze stad in de schijnwerpers te zetten.”

Wil je meer weten over Lucinda Brand? Ga dan naar www.lucindabrand.nl

Quote

Sport nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl