NLMagazine Maatschappij/Economie/Duurzaamheid - De meeste energie-omzettingen veroorzaken een verlies van ongeveer 70%. Aardolie naar Auto naar Energie van plaats. Energie van plaats is de energie die nodig is om van A naar B te gaan. Dat is een netto winst van 9% immers 70% van 70%. Dus van 100% energie die in de olie zit wordt slechts 9% gebruikt. Een elektrische auto is nog slechter. Aardoli-Batterij-Auto-Energie van plaats, dat is dus 70% van 70% van 70% ofwel 6,3%. Dit is natuurkunde van de middelbare school.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Economie/Politiek - Prinsjesdag 2019 waarin onze Koning gewag maakt van de in 2020 te verwachte economische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen, ligt nog vers in ons geheugen. Onze parlementaire ‘Haagse wonderboys’ produceerden een miljoenennota die onze Koning de basis verschafte voor zijn boeiende betoog op Prinsjesdag. Uiteraard ligt het niet aan de Koning dat sommige zaken reeds nu anders lopen dan nog maar enkele weken geleden gepresenteerd. De Haagse politieke ‘budget-tovenaars’ die ongetwijfeld vele maanden achtereen hebben gerekend om een correcte situatie te schetsen voor onze economie in 2020, slaan voor wat betreft de zorgpremie, reeds nu de plank al mis.

Lees meer...

NL Magazine Column Jos de Jong - De doorbraak van de kwantumcomputer is bij Google een feit; hun kwantumcomputer kan in 3 minuten een berekening uitvoeren waarover de grootste hedendaagse computersystemen 10.000 jaar zouden hebben gedaan. IBM vindt dat een beetje overdreven en meent dat zo’n berekening ook in 2,5 dag kan worden gemaakt.

Lees meer...

NLMagazine Column Jos de Jong - Gezichtsherkenning, robotisering in fabrieken, spraakherkenning en schaakcomputers, er zijn legio praktische toepassingen waarbij computer hard- en software intelligent gedrag vertonen waardoor machines slimmer worden en leren van data. Kortom, kunstmatige intelligentie is al jaren (onzichtbaar) aanwezig.

Lees meer...

Broek op Langedijk – Haast, haast en haast. Je wilt iets kopen of misschien alleen maar wat informatie krijgen over een product. Een winkel binnenlopen en uitgebreid informatie krijgen, ook als er niet direct sprake is van een aankoop, wordt steeds meer een sinecure. Een beetje service is geen garantie meer, ook niet als je een product wèl aanschaft. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook, zoals ik onlangs ervoer bij E.P.Beerepoot in Broek op Langedijk. Wat was er aan de hand!

Lees meer...

Meer artikelen...

Body & Fit

Vliegwinkel.nl

Aanbevolen artikelen