Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij/Evenement -Op 23 december vindt de zesde Editie van Rocking Up Xmas plaats. Door deze actie worden 1000 gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank verrast met een kerstpakket met daarin een luxe en uitgebreid kerstdiner. Zo kunnen zij kerst vieren zoals het hoort. Meer dan 500 vrijwilligers in 20 steden zorgen dat de pakketten bij de gezinnen thuis bezorgd worden.

 "Het begon met zes gezinnen"

Rocking Up Xmas is een initiatief dat in 2013 is gestart door twee jonge ondernemers: Thijs Lindhout en Sydney Brouwer. In 2013 hadden zij zelf een goed jaar gedraaid en rond kerst besloten ze dat geluk te delen met mensen die een moeilijk jaar achter de rug hadden. Ze kregen zes adressen door van de Voedselbank. Met z'n tweeën zijn ze toen naar de supermarkt gegaan om een uitgebreid kerstpakket te kopen voor deze gezinnen.

"De reacties die we toen kregen, waar heel bijzonder." aldus Lindhout. "Zo was er een alleenstaande man die God begon te bedanken bij het zien van het grote pakket". "In een ander huis hadden we vier kleine kinderen om ons heen dansen toen we de versierde doos binnen brachten. De alleenstaande moeder kreeg bijna tranen in haar ogen." vult Brouwer aan.

Die reacties zorgden ervoor dat ze besloten het jaar daarop de actie te herhalen, maar dan groter. Dat jaar kregen 36 gezinnen een pakket. "Vervolgens ging het hard. In 2018 hadden we 500 gezinnen, dit jaar brengen we een pakket bij 1000 gezinnen en in 2020 willen we over de 2000 heen gaan." Vertelt Lindhout.


Help een gezin en jezelf

Om alle gezinnen een pakket te kunnen geven, is een hoop geld nodig. Daarom organiseert Rocking Up Xmas een benefietavond. Op 16 december zal de benefietavond in Stadstheater Zoetermeer plaatsvinden. Alle opbrengsten van deze avond komen ten goede aan de actie.

De avond staat in het teken van inspiratie voor het gelukkiger maken van je eigen leven en dat van anderen. Een aantal van de top experts op dit gebied komen geheel kosteloos het publiek inspireren. Top sprekers Niek van den Adel, Jitske Kramers, Kevin Weijers en Q-music DJ Fien Vermeulen zullen een bijdrage leveren aan dit event.

"Elk verkocht kaartje zorgt dat één gezin een kerstpakket krijgt. Voor €32,50 heb je zelf dus niet alleen een hele leuke avond, je zorgt ook voor een hele bijzonder kerst voor een gezin dat het anders niet kan vieren." zegt Brouwer. "Geluk is mooier als je het deelt. Met die gedachte is Rocking Up Xmas ooit begonnen en dat is ook de boodschap die we op 16 december over gaan brengen."

Om deze actie te steunen, ga je naar https://rockingupxmas.nl/benefiet/.


Voor meer informatie zie:

https://rockingupxmas.nl/benefiet/

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen