Politiek & Maatschappij
Typography

NL Magazine Maatschappij – Morgen (dinsdag 28 mei) ligt in Nederland het openbaar vervoer stil op initiatief van de vakbonden. De vakbonden FNV, CNV en ABGP hebben opgeroepen tot een landelijke 24-uursstaking bij GVB, RET en HTM, de NS en grote delen van het streekvervoer.

De actie is gericht tegen de pensioenplannen van het kabinet. De vervoerbedrijven zelf zijn geen partij in de staking. Alle buschauffeurs, tram- en treinbestuurders leggen die dag het werk neer en rijden dus niet. De vervoersbedrijven hebben begrip voor de zorgen over de pensioenleeftijd voor mensen met relatief zwaardere beroepen. Toch ondersteunt niet iedereen deze ingrijpende actie omdat dit alle reizigers dupeert die tenslotte geen Haagse stem hebben om de politiek maatregelen te nemen om hier verandering in aan te brengen. De Nederlandse bevolking heeft verder ook geen enkele invloed op de besluitvorming in deze kwestie of in ieder geval niet op het feit dat men niet luistert naar de vakbonden die opkomen voor de zwaardere beroepen. 

 

Voor iedereen in Nederland lijkt het beste om de geplande reis uit te stellen, thuis te gaan werken of om een alternatief vervoer te vinden dat waarschijnlijk allen bestaat uit de fiets, brommer, scooter, motor of auto. Voor de eerst zal het een ware chaos op de Nederlandse wegen kunnen worden. Houd daar dus rekening mee en laat je niet verrassen.

Jos de Jong

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen