Lifestyle & Gezondheid
Typography

NL Lifestyle - Afgelopen 26 maart was het  Nike Air Max Day. Vandaag vieren we de geboorte van de legendarische sneaker, die één derde van de Nederlanders in het bezit heeft. Het eerste model werd op 26 maart 1987 gelanceerd.

Dit model, de Nike Air Max 1, werd nog door vele nieuwe modellen gevolgd. Nergens is de schoen zo populair als in Nederland. Vooral in Noord-Holland is de sneaker populair. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl.

Nederland op 1, vooral in Noord-Holland

De Air Max is populair in de hele wereld. Toch is de sneaker nergens zo populair als in Nederland en Noord-Holland in het bijzonder. Nederland wordt gevolgd door Denemarken, Tsjechië, Groot Brittannië en Frankrijk. Het thuisland van de Air Max, de Verenigde Staten, moet het doen met de eenentwintigste plaats. Hier maakt de Air Max plaats voor zijn broertje, de Air Jordan.

“In Nederland is de Air Max populair geworden dankzij de ‘gabber subcultuur’, die in de jaren ‘80 en ‘90 heerste. Tegen de tijd dat de gabbercultuur later in de jaren ‘90 verdween werd de Air Max meer algemeen geaccepteerd. Omdat de sneakers zo lekker zitten zijn ze sindsdien alleen maar in populariteit toegenomen.” Aldus sneakerliefhebber Hieu Nguyen, van beslist.nl.

 

Zeer exclusieve schoenen

“De lancering van een nieuwe sneaker gaat altijd gepaard met het uitbrengen van een ‘limited edition’. Mensen die voor deze sneakers in aanmerking willen komen, moeten zich hiervoor inschrijven. Vervolgens wordt de sneaker onder de deelnemers verloot.”, zegt Nguyen.

“Deze sneakers ontpoppen zich tot echte collectors items. Een limited edition sneaker kost al snel tussen de 160 euro en 250 euro. Deze kun je echter voor zo’n 350 euro doorverkopen aan andere sneakerliefhebbers”, legt Nguyen uit.

Zweetvoeten

De Air Max stond vroeger bekend als ‘zweetvoetschoen’. Tegenwoordig is dit echter niet meer het geval. Uit onderzoek van verkoopdata en online zoekgedrag blijkt namelijk dat er geen correlatie is tussen Air Max sneakers en producten tegen zweetvoeten.

Meer informatie over de historie van de Nike Air Max Day? Bekijk dan de infographic: https://www.beslist.nl/info/nike-air--max.html

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Balanceyourlife.nu

Body & Fit