Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie Duurzaamheid - Als het aan de landbouwcommissie van het Europees Parlement ligt, zijn productnamen als ‘groenteburger’, ‘vegaschnitzel’ en ‘alternatief voor melk’ binnenkort verboden. ProVeg International heeft met grote verbazing gereageerd.

De landbouwcommissie stemde gisteren, tijdens onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, in met een voorstel dat bedrijven zou verbieden om voor plantaardige producten benamingen te gebruiken die verwijzen naar dierlijke producten zoals vlees en zuivel. Volgens de indieners zouden deze benamingen ‘misleidend’ zijn voor de consument.

 

Veerle Vrindts, directeur ProVeg Nederland reageert: “Dit is een zeer ingrijpende beperking van de vrijheid van ondernemers en de consumentenbelangen. Er is geen enkel bewijs dat consumenten door vegetarische producten worden misleid. Integendeel, zij kiezen juist voor vegetarische producten omdat ze weten dat ze geen vlees bevatten, en dit wordt duidelijk aangegeven aangezien het een belangrijk verkoopargument is. De verwijzing naar vlees is belangrijk voor consumenten om te weten welke smaak zij van een product kunnen verwachten.”

Het voorstel zal nog tijdens een plenaire vergadering van het Europees Parlement moeten worden goedgekeurd, die plaats zal vinden na de Europese verkiezingen. ProVeg zal zich tot die tijd tegen het voorstel blijven verzetten, en werkt hierin samen met Humane Society Europe, Vier Voeters, Compassion in World Farming, de European Vegetarian Union, Greenpeace, BirdLife, Eurogroup for Animals en Good Food Institute Europa.

Over ProVeg
ProVeg is een internationale food awareness organisatie met activiteiten in meer dan 20 landen. ProVeg werkt met bedrijven, overheden, publieke instellingen, de medische sector en het publiek aan een wereldwijde transitie naar een meer plantaardige samenleving en een economie die duurzaam is voor mensen, dieren en onze planeet.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

24 augustus 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mediamarkt

Toms duurzame mode

Aanbevolen artikelen