Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

Als huiseigenaar of als verhuurder, of wanneer u een woning uit een erfenis hebt gekregen  is de juistheid van de WOZ-waarde essentieel. Deze bepaalt de hoogte van uw hypotheekrente, de huidige verkoopprijs van uw woning en eveneens de hoogte van diverse belastingen als inkomstenbelasting, waterheffingen, onroerendzaakbelasting, afvalstoffenheffing etc.
Heel belangrijk dus om te kijken of de gemeente uw WOZ-waarde wel goed heeft berekend en of die niet te hoog of te laag is ingeschat.
Hoe nu exact de gemeente deze waarde heeft vastgesteld, is vaak niet even duidelijk en dit blijkt ook niet uit de WOZ-beschikking of de ‘soms’ meegestuurde taxatieverslagen. Op basis van deze al dan niet ontbrekende gegevens is het moeilijk om te bepalen of de gemeente wel juist heeft getaxeerd.  Het is dan ook een goed idee om een WOZ-check te doen via bijvoorbeeld de WOZ Check van bv Mooijkindvleut, makelaars en taxateurs.  

Hier kunt u eenvoudig zien of de WOZ-waarde op juistheid is bepaald en wat u wellicht kunt besparen. Op basis van deze check kunt u bv bezwaar aantekenen bij de gemeente.

Jos de Jong

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

17 juli 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mediamarkt

Toms duurzame mode

Aanbevolen artikelen