Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Foto's : Fred Leeflang

NL Magazine Uitgaan - De voorbereidingen voor de tweede Night at the Museum for kids die aanstaande zaterdag van 16:00 tot 22:00 van start gaat zijn in volle gang. Vorig jaar was er een ware stormloop van 6,000 kinderen en ouders die, veelal verkleed, de buurt rondom het Sint Agathaplein onveilig maakten. Ook dit jaar belooft het druk te worden gezien het bomvolle programma dat voorgeschoteld wordt.

Het thema Ghoststories and Fairytales sluit naadloos aan op de donkere herfstdagen in oktober en de griezelige sfeer rondom Halloween. De Night at the Museum for kids is volgens de organisatie de ideale manier om kinderen op een jonge leeftijd in contact te brengen met kunst en cultuur en tegelijkertijd een spannende avond te laten hebben. Ook voor de ouders is er genoeg te doen, zoals een bezoek aan de fonkelnieuwe tentoonstelling “Willem van Oranje is hier!” en een Original Market in de Van der Mandelezaal. Dit jaar moet er wel een passe-partout worden gekocht voor €2,50 per persoon maar voor de houders van een Delftpas is het evenement gratis. Het passe-partout is een fluorescerend armbandje.

Het evenement concentreert zich rondom Museum Prinsenhof Delft en het Sint Agathaplein. Bij Museum Prinsenhof Delft kunnen kinderen tijdens een rondtocht door het museum op zoek gaan naar Louise Juliana, de dochter van Willem van Oranje, die volgens de overlevering nog steeds ronddoolt en op zoek is naar haar pop. Kinderen van de Simon Carmiggeltschool hebben zich laten inspireren door het thema van de NATMFK en zullen enkele van hun kunstwerken tentoonstellen in de kruisgang van het museum.

 

Ook bij Museum Paul Tetar van Elven spookt het en kunnen de kinderen zelf maskers maken onder leiding van Gonny Stuut. Het imposante en surrealistische theater van Madame de Berry is op zichzelf al sprookjesachtig en schotelt die avond de droomwereld voor tijdens “Het Verborgen Huis” van MOJO oprichter en Delfts icoon Berry Visser. Ronduit huiveringwekkend is de Stadsgevangenis ’t Steen, de plek waar Balthasar Gérard is gemarteld. Nieuwe deelnemers aan de NATMFK zijn de Génestetkerk en Molen de Roos. In de Génestetkerk vertolkt het Belgische Kopland een futuristisch sprookje waarin horror en humor hand in hand gaan.

In Molen de Roos brengt een mysterieuze molenaar een sprookje van Grimm tot leven. Ook de VAK, het Rietveldtheater zullen acte de présence geven in tenten op het Sint Agathaplein. Bij de VAK kan je Hans en Grietje helpen met het opbouwen van hun snoephuisje, de riddertent van het Rietveldtheater heeft een programma vol muziek en theater. In Molen de Roos kan je onder begeleiding van het Science Centre zelf spoken maken met behulp van lampjes en hout of een demonstratie zien met lichtgevende bacteriën, horror op microscopisch formaat.

Het is maar een kleine greep van wat de bezoekers op zaterdag 27 oktober te wachten staat want er is daarnaast een ijzingwekkend programma met een kloostertocht met de heilige Sint Agatha, een dj workshop, een kinderdisco, een even hilarische als legendarische cultuurbingo, een griezelbioskoop, een workshop zeefdrukken, rondrijdende tuktuks.. kortom teveel om op te noemen. Voor sommige van de workshops moet betaald worden en dat kan tijdens de NATMFK alleen met pin. Een passe-partout kan je nu al kopen op de website of bij Museum Prinsenhof Delft of anders op de avond zelf. Meer informatie is te vinden op de website: www.nightatthemuseumforkids.nl.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

19 juni 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here

Charlietemple

Aanbevolen artikelen