Columnisten
Typography

Column Sophie Rietmulder - “Ik kook voor je”, zei hij. Geweldig, een avond ‘Thuisbezorgd skippen’ klonk als muziek in mijn lege portemonnee en aangezien dit letterlijk zijn beroep was, kon dit niet mis gaan. Dacht ik.

Ik kende hem al een tijdje. We ontmoetten elkaar in een drukke club, maar verder dan een vluchtige kus in het trappenhuis van zijn flat was het niet gekomen. Tot nu, want nu was hij er absoluut wel aan toe. Dacht hij.

Ik accepteerde zijn aanbod, na een Oscarwaardige hard to get performance, meteen. Wie hield ik voor de gek, ik had al een crush op deze man sinds het moment dat ik hem zag. Een crush gebaseerd op niks meer dan zijn blonde krullen en de mysterieuze blik in zijn ogen. Ik heb de gewoonte ontwikkeld om op mannen te vallen die uit hun ogen kijken alsof ze een geheim hebben. Vaak is dat geheim: ‘Ik heb geen idee wat ik aan het doen ben met mijn leven en ik ga daar absoluut jouw probleem van maken door je precies om die reden binnen 5 tot 10 werkdagen weer aan de kant te zetten.’ Ik, als opvangcentrum voor mannen met knopen in hun brein, was natuurlijk meteen geboeid.

Gelukkig wist ik al een beetje hoe de vork in de steel zat met deze man en was ik absoluut niet verbaasd dat onze afspraak na een paar weken van dodelijk vermoeiend appcontact en drie (!) keer verzetten, pas plaatsvond. Bereid om het maar helemaal op te geven, appte ik nog één keer of het dit keer wel door zou gaan en of hij misschien iets nodig had voor zijn koude voeten. Hij stuurde terug dat hij eerst moest werken en… of ik een uurtje later kon komen. Prima, ik ben een flexibele meid en ik zal nooit nee zeggen tegen een uurtje extra voor de spiegel.

Na mijn zelfvertrouwen en mijn laatste losse euro’s bij elkaar te hebben gesprokkeld voor een flesje Pinot Grigio, wandelde ik richting zijn huis. Ik had zin om hem te zien en probeerde me te bedenken wat er gegeten ging worden, hoe ik er voor kon zorgen dat ik mezelf zo ver mogelijk van het eigenlijke koken kon verwijderen en tegelijkertijd zo dicht mogelijk bij die blonde krullen in de buurt kon zitten.

Met fladderende zenuwen en de neiging om de fles Pinot vast in de lift open te maken, belde ik aan. Ik stapte de lift in en werd met de verdieping nerveuzer. Ik wist het zeker, dit ging een topavond worden.

Ik haalde diep adem en stapte de lift uit. Tegelijkertijd ging zijn voordeur open en ik keek omhoog. Zijn krullen zagen er anders uit. Had hij nou serieus niks aan zijn haar gedaan? Hij keek doodmoe uit zijn ogen en leek het niet nodig gevonden te hebben zich om te kleden voor onze date. Nu hoeft dat natuurlijk ook niet, maar kom op, een overhemdje was leuk geweest vriend.

We liepen verder zijn huis in en net op het moment dat ik wilde vragen wat er op het menu stond, viel mijn blik op de eettafel. Ik was stómverbaasd. Lag daar nou serieus een dikke, vette, half opgegeten Dr. Oetker pizza? Ja. Het was echt zo. Hij had al gegeten.

Ik knalde van schrik mijn fles wijn op tafel. Te lamgeslagen om überhaupt commentaar te geven op deze onverwachte wending vroeg ik: “Zullen we?” Dan maar aan de drank.

“Nou,” zei hij, “ik sla even over, ik ben wat brak” en schonk, nadat hij mij, mijn eigen wijn had ingeschonken, een glas water voor zichzelf in. Oh, wat had ik graag gewild dat hij voor de vierde keer had afgezegd. Maar dat was niet zo, ik zat daar, op de bank, met een vol glas wijn en een overgelopen hoofd dat zich afvroeg waar ik precies al die moeite voor had gedaan. Talk about a great outfit wasted.

Nu laat deze meid zich niet zomaar uit het veld slaan, en vastberaden hier alsnog een geslaagde avond van te maken, begon ik te praten over ditjes en datjes. Ondertussen was mijn tweede glas leeg en steeg de wijn steeds sneller naar mijn hoofd want ja, dat krijg je als je niks te eten krijgt.

Dit was dan ook de avond dat ik erachter kwam dat twee Pinot’s op een lege maag er bij mij voor zorgen dat mijn filter niet meer bestaat, aangezien ik besloot te vragen waarom hij mij nou eigenlijk precies had uitgenodigd. Ik had ieder antwoord verwacht, behalve: “Dat weet ik eigenlijk niet, nu we het er over hebben, merk ik dat ik hier nog totaal niet klaar voor ben.”

Van schrik schonk ik nog een wijntje in. Ik sloeg steil achterover, maar gelukkig bleef mijn Pinot intact. Wat deed ik hier? Waarom zat ik nou weer met een vol glas? Wat moest ik hierop zeggen? Jezus, wat had ik een honger ook.

Eerst maar eens even naar het toilet, even mezelf herpakken. Net op het moment dat ik de deur dicht wilde doen, kwam hij achter me aan met een rol wc-papier. “Hier, volgens mij is het op.” Ik wist niet of ik moest lachen of een beetje moest huilen van ellende. Daar zat ik dan, als een soort onwelkome campinggast, mèt stiletto’s.

Terwijl ik, eenmaal terug op de bank, zat te bedenken hoe ik hier snel, maar enigszins gracieus weg kon komen, lag de pizza salami vanaf de eettafel spottend naar me te kijken. Na nog even gekletst te hebben, want ik ging dat wijntje ècht niet laten staan, stond ik op om te vertrekken. “Zal ik de wijn hier laten?” vroeg ik. En ik bedacht me meteen. Hij krijgt mijn wijn niet. Met een nog halfvolle fles wijn marcheerde ik richting de voordeur en gaf ik hem óók nog een kus op zijn wang. I know. Ik had hem een kus op zijn scheen moeten geven, met mijn voet.

En zo stond ik, na de meest anticlimactische avond van mijn leven, nog geen twee uur later weer in dezelfde lift. Met elke verdieping werd ik verdrietiger, ik voelde me naïef, afgewezen. Eenmaal buiten keek ik om me heen, het was nog vroeg. Voor mijn huis moest ik linksaf, maar rechtsaf woonde Karlijn. Ik belde haar meteen in alle staten op en binnen vijf minuten stond ik in haar woonkamer. Ze verontschuldigde zich voor de rommel, maar wat was ik hier 100 keer liever dan bij die gozer op de bank. Ze gaf me een glas waar ik het restant van de wijn meteen in leegschonk, opende zelf een biertje en binnen 0,3 seconden zaten we alweer te gieren om wat er zojuist was gebeurd. Dat huis, die wijn, die pizza, DAT WC-PAPIER!

Dit was de laatste plek waar ik had verwacht te eindigen die avond, maar de enige plek waar ik op dat moment wilde zijn. Aan het einde van de avond strompelde ik met een maag louter gevuld met één fles Pinot Grigio, maar met een vol hart haar flatgebouw uit en wandelde via de snackbar richting huis. Zo’n goede afsluiter van een date heb ik nog nooit gehad.


Sophie Rietmulder
Meer lezen? Kijk op www.singleinthecity.eu
Of op www.instagram.com/singleinthecitynl

Afbeelding van het bord Terri Cnudde via Pixabay

Categorieën

Door Jos de Jong - NLMagazine Journalistiek - In een wereld vol uitdagingen en kansen lijkt het er soms op dat we eerder geneigd zijn om te focussen op negatieve berichtgeving dan op positieve verhalen. Waarom is dat? Laten we duiken in de psychologie achter deze trend en de waarde ontdekken van het brengen van positieve journalistiek in ons leven.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Artificial Intelligence - AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, roept vaak zowel nieuwsgierigheid als angst op. Mensen vragen zich af hoe deze technologie ons leven kan veranderen, en inderdaad, er zijn talloze manieren waarop AI een positieve impact kan hebben. Laten we eens verkennen hoe we AI kunnen omarmen en benutten voor het welzijn van de samenleving.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Maatschappij, Zorg, Zorgpremie – Maar liefst zo’n 61% van de Nederlandse bevolking maakt zich ernstige zorgen over opnieuw een stijging van de zorgpremie voor 2024 en vraagt zich af waarom we toch allemaal opnieuw worden verplicht om deze steeds aanzienlijke jaarlijks terugkerende stijgende zorgpremies moeten betalen.

Lees meer...

NLMagazine/Almere, Economie & Duurzaamheid - Bedrijventerrein Poldervlak krijgt een razendsnel glasvezelnetwerk dankzij Glaspoort. In totaal wordt 6 kilometer gegraven en wordt 41 kilometer aan glasvezel uitgerold om de bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine, water, duurzaamheid – Hydrografie, de wetenschap van het meten en beschrijven van de fysieke kenmerken van oceanen, zeeën, meren en rivieren, staat aan de vooravond van de nodige veranderingen en uitdagingen. De komende jaren kunnen diverse trends en ontwikkelingen vorm gaan geven aan deze industrie, met zeer waarschijnlijk de nodige implicaties voor zowel navigatie als milieuduurzaamheid.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Economie, ZZP-ers, verzekeringen - De discussie over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers is complex en omvat zowel sociale als economische overwegingen.

Lees meer...

Alles wat je ooit over drop wilde weten - Door Marieke Hendriksen - NLMagazine, Literatuur - Van boerderijdrop, katjes en trekdrop, tot Pottertjes, zwart-op-wit, keelpastilles en Kokindjes.

Lees meer...

Lourdes aan de Amstel - Erotisch centrum gevaar voor toekomst Amsterdam - NLMagazine/Amsterdam, politiek en overheid - De Amsterdamse gemeenteraad neemt vandaag een beslissing over de exacte plaats van een  Erotisch centrum c.q. megabordeel aan de Zuidas.

Lees meer...

Lourdes aan de Amstel - NLMagazine/Amsterdam, Politiek en overheid, seks of bidden, bedevaartskerk - De stichting Lourdes aan de Amstel stelt als alternatief voor het door de Amsterdamse gemeenteraad beoogde erotisch centrum, de bouw van een mariale bedevaartskathedraal voor.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek - ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) organiseert samen met de Nederlandse AI Coalitie en Capgemini een ECP Deelnemersspecial over hoe de bestuurlijke besluitvorming rond AI binnen uw organisatie kan worden versterkt op maandag 28 november in Nieuwspoort Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de impact van AI op ons dagelijkse leven en werk en hoe AI ons werk en onze werkprocessen zal veranderen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap en literatuur - Nederland heeft een rijke financiële traditie, die behalve van successen ook bol staat van speculaties, schandalen en schurken. In de 17e en 18e eeuw waren Amsterdamse bankiers de financiers van de wereld. Ze pionierden met nieuwe vormen van geldverstrekking, die nog altijd gangbaar zijn. Crises sloegen toe, banken vielen om, reputaties werden gebroken, speculanten sloegen hun slag of leden zware verliezen.

Lees meer...

Deel 2: Particulier MBO in Nederland
Deel 3: MBO4Leisuresports, een voorbeeld van particulier MBO-onderwijs
Deel 4: MBO4Leisuresports, vragen over de opleiding
Deel 5: MBO4Leisuresports, ervaringen na de opleiding

NL Magazine Educatie- Dit artikel is het eerste in een serie over het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) in Nederland. In deze serie gaan we van het brede aanbod in het vervolgonderwijs door naar juist een specifiek voorbeeld, een particuliere MBO-opleiding (MBO4Leisuresports) om de verscheidenheid op het onderwijsgebied aan te tonen.

Lees meer...

NLMagazine Kunst & Cultuur, evenementen - De lichtkunst van Nick Verstand is wereldwijd beroemd. Dezeen selecteerde zijn project AURA als een van de top 10 kunstinstallaties van 2017, naast Olafur Eliasson, Ai Weiwei en Anish Kapoor. Deze keer is hij in Nederland te zien met een live installatie met het New European Ensemble en Salvador Breed.

Lees meer...

Bron: Utrecht International Comedy Festival - NLMagazine/Utrecht, Festivals, evenementen - Als je van lachen houdt, kan je niet om het Utrecht International Comedy Festival heen.

Lees meer...

NLMagazine/Woerden, Rouw en verlies - De Vereniging leven met dood is lid geworden van Vereniging PZNL. Coöperatie PZNL heeft zich recent getransformeerd naar Vereniging PZNL om zo een sterk samenwerkings- en innovatiegericht netwerk van palliatieve zorgorganisaties te vormen.

Lees meer...

Zuid-Limburg op z’n mooist ontdekken | NL Magazine Vakantie - Menig fietser zal zich de uitdagende kilometers van de Mergellandroute heugen. Die glooiende Zuid-Limburgse fietswegen langs prachtige vakwerkboerderijen, groeves en indrukwekkende kastelen.

Lees meer...

NLMagazine Vrije Tijd, Vakantie - Het aantal Nederlanders op Nederlandse vakantieparken is afgelopen voorjaarsvakantie met 38 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde Nederlandse vakantiepark had tijdens de voorjaarsvakantie een bezetting van 94 procent. Hiermee zijn alle records gebroken. Vakantie in eigen land lijkt door corona uitgegroeid tot een trend.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

NLMagazine/Purmerend, sport, voetbal, damesvoetbal - SC Purmerland VR2 is geselecteerd als het Footbar-testteam. Zij gaan in de tweede seizoenshelft de tracker van Footbar testen. Met de trackers wil de vereniging uit Purmerland inzicht krijgen in de individuele ontwikkeling van de speelster en deze beter maken.

Lees meer...

NLMagazine/Zeist, Sport, voetbal, damesvoetbal, vrijwilligers - 150 bestuurders, Hoofden Opleiding, scheidsrechterscoördinatoren en andere vrijwilligers van 100 verenigingen waren onlangs bijeen op de KNVB Campus in Zeist voor het congres ‘Anders kijken, meer vrijwilligers’.

Lees meer...

NLMagazine/Valkenswaard, Fietsen, sport, gezondheid, economie - Tweewielergroothandel Louis Verwimp grijpt Velofollies aan om met een aantal primeurs tevoorschijn te komen. Die zullen met name betrekking hebben op Superior en Motul.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - PAN-NL heeft ook dit jaar in de vijf grootste supermarkten van Nederland (AH, ALDI, Jumbo, Lidl en Plus/Coop) het aantal verse biologische producten aan aardappelen, groenten en fruit (AGF) in de schappen geteld en de resultaten met de tellingen van voorafgaande jaren vergeleken.

Lees meer...

NLMagzine/Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Van 1 t/m 30 maart is vanuit GGD Hollands Noorden de actie '30 Dagen Gezonder'. Met school (basis -en voortgezet onderwijs) kunnen jullie ook meedoen!

Lees meer...

NLMagazine/Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Start met onze nieuwe campagne: Wie jarig is viert feest! Hiermee willen we scholen, kinderdagverblijven en BSO’s uitnodigen om hun traktatiebeleid om te zetten in een feestbeleid. Dus niet trakteren, maar feest vieren en de jarige in het zonnetje zetten.

Lees meer...