Column Maria Kroon
Typography

Column door Maria Kroon - NLMagazine Colums - Nu het oude jaar vertrokken is en alle gedachten en voornemens zijn uitgesproken en hopelijk worden nagestreefd, dacht ik aan mijn geliefden om mij heen. Een glimlach verscheen op mijn gezicht en plotseling borrelde de vraag in mij op: “Wat is nou de kracht van onze relaties? We zoeken het op!”, riep ik tegen mezelf in mijn verzinselkamertje.

De zinnen dat je iemand leuk vindt of mooi zijn geen optie op mijn vraag. Het gevoel moet krachtiger zijn. Zoals een westenwind 12. Een kracht die er daadwerkelijk toe doet. Een fundament waar je op staat als een krachtige Indiaan. Dat is best een opgave in een wereld die keiharde onverbiddelijke eisen stelt aan de mens. De kracht van een relatie dus. Bij iedere relatie ligt het gegeven op een ander niveau. Er zijn kinderen, vaders, moeders, kleinkinderen, familie, vrienden waarmee je verbonden bent. Ik kies voor de kracht van de liefdesrelatie in deze column. Ik geef je wat voorbeelden in de overtreffende trap hoe sterk de kracht moet zijn.

Kwetsbaarheid
In de eerste maanden/jaren 😊 wanneer je super verliefd bent, laat je veel van jezelf zien. Daarbij geef je persoonlijke informatie. Ben je open voor je partner, dan ontstaat er een gevoel van intimiteit. Je hangt je harnas aan de kapstok, je bent oprecht. Dat is vast de opperkracht! Dus: Verliefd=Informatie=Gevoel=Intimiteit.

Veiligheid/veiligheid voelen
Heb je een onbehaaglijk gevoel en voel je je niet veilig, dan gaat er een alarm af in ons brein. (tutututu). Angst en liefde matchen niet in de liefde. Richt je op een relatie waarin je je veilig voelt. Dan krijg je de liefde die je wenst. Dus: Veiligheid=Behaaglijk=Warm.

Vertrouwen/eerlijkheid
Door eerlijk te zijn in een relatie, creëer je een kracht waar je met je partner een fort op kunt bouwen. Is dit de kracht van je relatie dan mag je iedere dag een vreugdedans doen. Dus: Vertrouwen=Eerlijkheid=Leven=Dansen=Blij.

Passie
Passie roept verlangen op naar je partner. Je reikt naar elkaar, je raakt elkaar meer aan, er komt meer avontuur in je relatie. Dus: Passie=Romantiek=Spanning=Vurigheid=Erotiek.

Openheid/rust
Door open te zijn voor de liefde die jou gegeven wordt, ben je zelf ook gelukkiger en gezonder. Het kan ingewikkeld zijn, een relatie. Vergeet niet: ieder mens is en denkt anders dan jij. Maar doe je je best en blijf je je best doen, dan lukt de relatie.
Dus: Rust=Openheid=Grenzen loslaten=Gelukkig=Gezonder.

Was ik maar een Fee. Dan zou ik met mijn toverstok bovengenoemde krachten bij elkaar bundelen, in een doos doen en door elkaar husselen. Simsalabim.
Een goed 2023 en sterkte met de voornemens!

Maria Kroon

Categorieën

Door Jos de Jong - NLMagazine Journalistiek - In een wereld vol uitdagingen en kansen lijkt het er soms op dat we eerder geneigd zijn om te focussen op negatieve berichtgeving dan op positieve verhalen. Waarom is dat? Laten we duiken in de psychologie achter deze trend en de waarde ontdekken van het brengen van positieve journalistiek in ons leven.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Artificial Intelligence - AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, roept vaak zowel nieuwsgierigheid als angst op. Mensen vragen zich af hoe deze technologie ons leven kan veranderen, en inderdaad, er zijn talloze manieren waarop AI een positieve impact kan hebben. Laten we eens verkennen hoe we AI kunnen omarmen en benutten voor het welzijn van de samenleving.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Maatschappij, Zorg, Zorgpremie – Maar liefst zo’n 61% van de Nederlandse bevolking maakt zich ernstige zorgen over opnieuw een stijging van de zorgpremie voor 2024 en vraagt zich af waarom we toch allemaal opnieuw worden verplicht om deze steeds aanzienlijke jaarlijks terugkerende stijgende zorgpremies moeten betalen.

Lees meer...

NLMagazine, Economie & Duurzaamheid – Coinmerce, een geregistreerd cryptoplatform bij De Nederlandsche Bank (DNB) en The Padellers, een van de snelst groeiende padelorganisaties in Nederland, worden officiële partners. Een sublieme stap, zeker voor Coinmerce omdat zij zo de groei en zichtbaarheid van de cryptomarkt en Coinmerce kunnen stimuleren.

Lees meer...

NLMagazine, (Inter)nationale economie & Duurzaamheid - In de afgelopen jaren is het landschap voor de productie van hernieuwbare diesel in de VS drastisch veranderd, vergelijkbaar met de groei van ethanol en biodiesel in de afgelopen twee decennia.

Lees meer...

Wat is het effect op de aandelenmarkt? - NLMagazine, Economie & Duurzaamheid - Sinds 2022 blijft een belangrijke indicator in de obligatiemarkt, die vaak een naderende recessie voorspelt, voortdurend rood knipperen. Deze situatie, bekend als een omgekeerde rentecurve, markeert de langste periode van inversie ooit geregistreerd.

Lees meer...

NLMagazine, Voedselbeleid - In een vandaag gepubliceerd rapport heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eindelijk opgeroepen tot strengere regulering van de voedingsindustrie. Samen met de tabaks-, alcohol- en kolenindustrie zijn de bedrijven volgens een deskundigenpanel van de VN jaarlijks verantwoordelijk voor 2,7 miljoen doden in Europa.

Lees meer...

Vanaf 2025 ook een Canadese wandelroute van Normandië naar Duitsland - NLMagazine - Op 29 mei is in Retranchement een ‘Vector of Memory’ onthuld door de kinderburgemeester van de gemeente Sluis en de oudste en jongste bewoner van het dorp.

Lees meer...

Nieuwe EU-surveillanceplannen gelekt - De Europese Commissie richt zich nog meer op haar burgers. De monitoring van “SMART”-apparaten zal sterk worden uitgebreid.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek - ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) organiseert samen met de Nederlandse AI Coalitie en Capgemini een ECP Deelnemersspecial over hoe de bestuurlijke besluitvorming rond AI binnen uw organisatie kan worden versterkt op maandag 28 november in Nieuwspoort Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de impact van AI op ons dagelijkse leven en werk en hoe AI ons werk en onze werkprocessen zal veranderen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap en literatuur - Nederland heeft een rijke financiële traditie, die behalve van successen ook bol staat van speculaties, schandalen en schurken. In de 17e en 18e eeuw waren Amsterdamse bankiers de financiers van de wereld. Ze pionierden met nieuwe vormen van geldverstrekking, die nog altijd gangbaar zijn. Crises sloegen toe, banken vielen om, reputaties werden gebroken, speculanten sloegen hun slag of leden zware verliezen.

Lees meer...

Deel 2: Particulier MBO in Nederland
Deel 3: MBO4Leisuresports, een voorbeeld van particulier MBO-onderwijs
Deel 4: MBO4Leisuresports, vragen over de opleiding
Deel 5: MBO4Leisuresports, ervaringen na de opleiding

NL Magazine Educatie- Dit artikel is het eerste in een serie over het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) in Nederland. In deze serie gaan we van het brede aanbod in het vervolgonderwijs door naar juist een specifiek voorbeeld, een particuliere MBO-opleiding (MBO4Leisuresports) om de verscheidenheid op het onderwijsgebied aan te tonen.

Lees meer...

NLMagazine.Scgipluiden, Kunst en muziek - Arkesteijn geboren en getogen in Schipluiden, zingt Nederlandstalige liedjes over lef, leven en liefde. Zondag 30 juni speelt zij op haar geboortegrond bij Op Hodenpijl in Schipluiden eigen songs en (bewerkte) covers.

Lees meer...

Gastronomie en Rotterdams erfgoed gaan hand in hand op historische locatie - NLMagazine/Rotterdam, Eten & drinken, culinair - Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk- opent het nieuwe restaurant ’t Slaakhuys.

Lees meer...

NLMagazine/BigTech, Social Media, Controlemaatschappij, VIDEO - Olaf Weller was recentelijk te gast in de WijsDom-podcast van Sanae Orchi. Sanae was zeer benieuwd naar waarom Olaf de gevaren van BigTech zo’n belangrijk onderwerp vindt, wat hij als mogelijke gevaren ervaart van social media, wat wij zelf kunnen doen om onze privacy op social media te verbeteren en wat de Impact van AI op ons bestaan kan hebben.

Lees meer...

Zuid-Limburg op z’n mooist ontdekken | NL Magazine Vakantie - Menig fietser zal zich de uitdagende kilometers van de Mergellandroute heugen. Die glooiende Zuid-Limburgse fietswegen langs prachtige vakwerkboerderijen, groeves en indrukwekkende kastelen.

Lees meer...

NLMagazine Vrije Tijd, Vakantie - Het aantal Nederlanders op Nederlandse vakantieparken is afgelopen voorjaarsvakantie met 38 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde Nederlandse vakantiepark had tijdens de voorjaarsvakantie een bezetting van 94 procent. Hiermee zijn alle records gebroken. Vakantie in eigen land lijkt door corona uitgegroeid tot een trend.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

NLMagazine, Oranje en snurkbeugels - Na de vuvuzela, de wuppie en het Bavariajurkje heeft de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland nu de oranje EK snurkbeugel ontwikkeld.

Lees meer...

NLMagazine/Amsterdam, Voetbal, finance, Crypto’s - AFC Ajax en Coinmerce zijn een partnership aangegaan. Cryptoplatform Coinmerce verbindt zich tot en met 2027 als Official Partner aan AFC Ajax.

Lees meer...

KNVB schoolvoetbal voor speciaal onderwijs met Sari van Veenendaal - Fonds Gehandicaptensport Nederland - Uniek Sporten - NLMagazine/Utrecht, Sport - Op woensdag 15 mei is voor het tweede jaar het KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs van start gegaan.

Lees meer...

NLMagazine, Onderwijs & Wetenschappen - Na de zomervakantie start de pilot Onderwijstijd. De komende twee schooljaren onderzoeken ruim 140 scholen in het voortgezet onderwijs wat het betekent om minder lesuren aan te bieden door de onderwijstijd anders in te richten.

Lees meer...

Door René Héman, voorzitter artsenfederatie KNMG - NLMagazine, Lifestyle & Gezondheid, Medische cultuur - We betreden een nieuw tijdperk waarin de patiënt op een andere manier actief betrokken is bij diens eigen gezondheid.

Lees meer...