Laat ik om te beginnen vertellen dat ik een diep respect heb voor de restaurantketen Loetje. Deze jongens veroveren met grote voortvarendheid het Nederlandse culinaire landschap en ik heb begrepen dat ze inmiddels ook de grens over willen voor internationale expansie. Wat mensen in dit concept zien is mij niet duidelijk want de biefstukken zijn abominabel en de rest van het menu is ook niet om over naar huis te schrijven; maar gezien het succes van de keten zal ik het wel niet begrepen hebben.
Cultuur & Uitgaan & Recensies
De collectie van Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
NLMagazine Kunst & Cultuur - In het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is de tijd stil blijven staan in het jaar 1900. Op het erf en in de boerderij, dat stamt uit 1715, maak je kennis met het reilen en zeilen van het leven van vroeger.
Tentoonstelling re_USED re_SATIN opent
Foto: campagnebeeld re_USED re_SATIN NFT door The Fabricant - NLMagaizne Kunst & Cultuur - Morgen is het zover! Dan opent de tentoonstelling re_USED re_SATIN. Zo’n vier jaar geleden start ons onderzoek, vanuit pure nieuwsgierigheid, naar de oorsprong van een aantal damasten hemdrokken uit de collectie van het Zeeuws Museum. Wat is de connectie met het Britse Norwich en hoe kan het dat de stof zo goed geconserveerd en kleurrijk is gebleven?
Leestip: De Hemel van de Paus, Ross King
NLMagazine Literatuur - In De hemel van de paus: Michelangelo en de Sixtijnse Kapel neemt Ross King je mee in de geschiedenis van wat misschien wel de meest bekende fresco’s ter wereld zijn. Michelangelo Buonarroti had opdracht gekregen van paus Julius II om te werken aan zijn graftombe, een klus waarmee hij zijn status als meesterbeeldhouwer wilde verzilveren.
Voedselbos verovert Nederland
Door Marjolein Voogd - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De afgelopen paar jaar zijn er honderden voedselbossen in Nederland bijgekomen, waar duizenden mensen hun eigen voedsel verbouwen. “Het is een positieve beweging die ingaat tegen het huidige economische systeem, want een voedselbos gaat over investeren in langetermijnopbrengsten en in lokale voedselvoorziening.”