08
Sun, Sep

Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Enschede, Sport & Welzijn - Het Univé Buurtfonds gaat het Vakantiefonds Twente ondersteunen in hun missie om kinderen uit kwetsbare gezinnen een onvergetelijke zomervakantie te bieden. Het fonds doneert €8.000,- aan de organisatie van de Voetbal, Sport en Fun Camps, een driedaags evenement vol sport en educatie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Het Univé Buurtfonds streeft ernaar om buurten fijner en hechter te maken door projecten te ondersteunen die de verbinding tussen buurtbewoners versterken. “En dat past precies bij de coöperatie Univé, waar we oog hebben voor elkaar. Omdat Univé geen winstoogmerk heeft, geven we het geld dat we overhouden terug aan onze leden en aan de maatschappij. Dat doen we door te investeren daar waar onze leden zijn,’’ aldus Jan Mossel, voorzitter van bestuur Univé Buurtfonds.

Het Voetbal, Sport en Fun Camps-project, die het Vakantiefonds Twente sinds 2007 jaarlijks organiseert, is hier een mooi voorbeeld van, meent de verzekeraar. Deze kampen zijn bedoeld voor kinderen uit gezinnen die leven onder de armoedegrens en zich geen vakantie kunnen veroorloven.

Verbinding en betrokkenheid

Vakantiefonds Twente biedt kinderen tijdens de Voetbal, Sport en Fun Camps een leuk en gevarieerd programma aan. Zonder stigma, stelt de organisatie trots, omdat ook betalende ouders hun kinderen kunnen inschrijven. Dit jaar nemen naar verwachting ongeveer 300 kinderen deel, verdeeld over meerdere edities. “Dankzij deze donatie kunnen wij 85 kinderen uit de omgeving voorzien van een compleet verzorgde voetbal, sport en fundriedaagse. Naast de sportieve prestaties gaat het hier ook om verbinding en betrokkenheid, wat deze kinderen nodig hebben,” vertelt Frank Eulderink van de Twentsche voetbalschool/Vakantiefonds Twente enthousiast.

Unieke programma’s

"Bij het Univé Buurtfonds staat de ondersteuning van lokale maatschappelijke initiatieven centraal. Voetbal, Sport en Fun Camps is een uitstekend voorbeeld. Het is belangrijk dat kinderen een plek hebben waar zij in de vakantie kunnen spelen en sporten en leeftijdsgenootjes kunnen ontmoeten. Het is zeer waardevol voor de samenleving om te blijven verbinden," stelt Mossel.

Welzijn van kinderen

De Voetbal, Sport en Fun Camps vinden plaats op de sportcampus van partner Universiteit Twente. Het programma onderscheidt zich door de samenwerking met de Universiteit Twente en Twente Academy Young, en biedt een breed scala aan sporten zoals zwemmen, tennis, judo, en voetbal, onder begeleiding van sportdocenten. Het Vakantiefonds Twente draagt continu bij aan het welzijn van kinderen en gezinnen in de regio Twente, een ambitie die het Univé Buurtfonds graag onderschrijft.

Quote

Sport nu.nl

08 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl