Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Zeist, Sport, voetbal, damesvoetbal, vrijwilligers - 150 bestuurders, Hoofden Opleiding, scheidsrechterscoördinatoren en andere vrijwilligers van 100 verenigingen waren onlangs bijeen op de KNVB Campus in Zeist voor het congres ‘Anders kijken, meer vrijwilligers’.

“Hoe groter de diversiteit, hoe meer mensen we aanspreken. En dat is heel waardevol voor het voetbal”, aldus voormalig Oranje-keepster en huidig adviseur vrouwenvoetbal bij de KNVB Sari van Veenendeel in haar afsluitende woorden.

Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders liggen. En dat is zonde, want de meeste verenigingen kunnen meer vrijwilligers goed gebruiken. Om verenigingen te ondersteunen in het werven van meer vrouwen en meiden als vrijwilliger, heeft de KNVB dit congres georganiseerd.

Vanwege het grote animo voor dit onderwerp/het congres, is er op 7 februari a.s. een webinar waarbij we verkort de 8 stappen van het programma “Meer vrouwen in voetbal” doorlopen en daarbij de belangrijkste uitkomsten van het congres met je delen. Wil je het hele artikel rondom vrijwilligers inzien, lees dan hier het hele nieuwsartikel.

Benieuwd naar hoe jouw vereniging voortaan niet de helft maar álle potentiële vrijwilligers kan benaderen? Geef je dan snel op en ga naar https://knvb.webinargeek.com/anders-kijken-meer-vrijwilligers

Webinarinfo
Datum: woensdag 7 februari 2024
Locatie: Online, link ontvang je na inschrijving
19.30 uur: Aanvang webinar
20.30 uur: Verwacht eindtijd

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs