Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Maasdtricht Ruitersport, ruiterij, paardensport - Op 10, 11 en 12 november bruist het in het MECC van de paardensport. Drie dagen lang is het genieten van topsport tijdens Jumping Indoor Maastricht, met springen op het hoogste niveau en de enige FEI World Cup Vierspannen in ons land. Maar JIM is meer dan sport, show en spektakel: het is een uitje voor de hele familie in het gastvrije Limburg én een ultiem netwerkmoment.

Organisator Frank Kemperman is de sportief directeur van JIM. Hij zorgt ervoor dat het sportieve programma rond komt. Voor hem persoonlijk betekent het JIM meer dan alleen ‘werk’: “Het JIM zit in mijn hart; ik was er vanaf het allereerste begin, in 1988. Leuk detail is dat Joris, die dit jaar voor het eerst concoursdirecteur van JIM is, toen net twee weken oud was. Vanaf jaar één hebben we geprobeerd van het JIM een evenement voor iedereen te maken, en niet alleen voor paardensportliefhebbers.”

Sfeer en gezelligheidMensen die gewoon een leuk uitje willen, een leuke avond bezorgen, dat was direct al de opzet, aldus Kemperman. “Het hoeft dus niet één en al ‘paard’ te zijn. JIM is ook theater! Met het paard centraal, als verbindende factor. Dus show, gezellig shoppen, lekker eten en drinken, ook dat hoort bij JIM. Die sfeer en gezelligheid, die bij Limburg en Maastricht horen, zijn enorm belangrijk. Daarbij heeft JIM ook uitstekende netwerkmogelijkheden. Het is dé plek waar gepassioneerde professionals uit verschillende sectoren samenkomen, genieten van topsport en waardevolle zakelijke connecties opbouwen.

De jeugd in het MECC
Het begint op de vrijdagochtend, als 1300 scholieren naar het MECC gehaald worden om een geweldige ochtend te beleven. “De jeugd moet achter de computer vandaan!”, vindt Frank. “En dus maken we het aantrekkelijk voor hen om kennis te maken met de mooiste sport van de wereld, de paardensport! Ze kijken niet alleen naar wat zich in de ring afspeelt, we laten ze in samenwerking met de Stichting Paardensport Limburg ook deelnemen aan een actief programma, met voorlichting over paarden en over gezond eten en bewegen, op een speelse en aantrekkelijke manier. Elk jaar weer blijkt het paard een geweldige aantrekkingskracht te hebben, ook op deze doelgroep. Daarnaast is er op zaterdagmiddag de bekende Jimmy-middag, met veel pony’s en spelletjes.”

Succesformule
Ook al blijkt JIM getuige de volle tribunes en het afgeladen promodorp de succesformule te pakken te hebben, elk jaar opnieuw wordt er kritisch gekeken naar het programma. “Springen en mennen blijkt een hele goede combinatie, dus die blijft. Er doen niet heel veel, maar wel heel goede ruiters en menners mee; een rubriek wordt nooit saai. Verbeteren zit ‘m vaak in kleine dingen, waarvan het publiek niet direct iets hoeft te merken.”

Internationale én regionale namen
Uiteraard vormen de sponsoren een onmisbaar ingrediënt van JIM. Kemperman: “We verwelkomen elk jaar een grote groep trouwe sponsoren, dus die koesteren we. Ook de regio wordt volop betrokken bij het evenement; mensen zien de grote namen, maar er zijn ook rubrieken voor de ponyruiters uit de buurt. Het publiek ziet de internationale sterren van nu én de ruiters van de toekomst. We zijn trots om ruiters en amazones als Sanne Thijssen, Leopold van Asten, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Scott Brash, Christian Ahlmann en Laura Kraut te verwelkomen in Maastricht. Topsport is gegarandeerd”.

Bron: DeLimburger

Quote

Sport nu.nl

20 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl