Sport & Vrije tijd
Typography

NL Magazine Sport & Vrijetijd – In tijdschriften en online zie je soms de meest mooie travel pics voorbijkomen. Wie weet ben je daarvan wel helemaal in de vakantiestemming gekomen. Gelukkig hoef je echt niet helemaal naar het buitenland af te reizen voor een topvakantie.

Wat dacht je van een huisje aan zee in omgeving Callantsoog? We vertellen je alvast wat de leukste tips en must-do’s zijn voor deze uitvalsbasis.

1.      Heerlijk vakantiehuisje boeken

 

Een toffe vakantie begint bij een fijne verblijfplaats. We raden je Callantsoog aan, omdat deze uitvalsbasis heel wat leuke activiteiten voor je in petto heeft. Je kunt qua verblijf wat verder van de duinen af gaan zitten, maar de échte strandliefhebbers zijn wellicht helemaal enthousiast over een huisje op het strand. Lekker ’s ochtends je bed uitrollen en meteen in het zand liggen. Dat is nog eens een ervaring waar je vast en zeker van in de vakantiestemming komt.


2.      Strand verkennen

 

Wanneer je lekker gesetteld bent in je vakantiehuisje heb je wellicht zin om de omgeving te gaan verkennen. Wat dacht je ervan om te beginnen met een lekker drankje en hapje in het strandpaviljoen? Geniet je meteen van het prachtige uitzicht van de zee! Wil je ook lekker aan het strand liggen of in de tuin van je vakantiehuisje relaxen? Neem bijvoorbeeld een luchtbed mee om lekker op te chillen.

 

3.      Watersport activiteiten

 

Ben je een echte waterrat? Dan is het aan te raden om een dagje naar het nabijgelegen Julianadorp te gaan (of om daar een huisje te boeken). Je vindt hier namelijk een surfschool. Je kunt surflessen nemen, maar ook alleen uitrusting huren. Ook kun je daar suppen. En na afloop plof je gewoon weer lekker neer bij een van de vele strandtentjes.

 

4.      Wandelen en fietsen in Het Zwanenwater

 

Velen vinden het heerlijk om er zo af en toe eens wandelend of fietsend op uit te trekken, bijvoorbeeld in een natuurgebied. En laat er die nou net een zijn in Callantsoog. En wat voor een! Het Zwanenwater is gigantisch, met diverse dieren, planten en bloemen. Ook bossen, moerassen en heide is het gebied rijk. Last but not least vind je er de twee grootste duinmeren van West-Europa.

 

5.      Met de kids naar een gigantische speeltuin

 

Nabij Callantsoog vind je speelpark De Goudvis, een van de grootste speeltuinen in de omgeving. Met ruim 3,5 hectare outdoor en 2200m2 indoor zullen jongens en meisjes zich niet snel vervelen. Het grote voordeel is dat je hier dus terecht kunt bij alle weersomstandigheden. Dat maakt het een geschikt uitstapje voor elk seizoen.

 

6.      Uitstapje naar Texel

 

In een kleine 20 minuten sta je vanuit Callantsoog in Den Helder, om daar de boot naar het eiland Texel te nemen. Een unieke locatie in Nederland die zeker de moeite is om eens te bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de vuurtoren, spot zeehonden in Ecomare of ga wadlopen. Je kunt eventueel ook je fiets mee oversteken naar het eiland, of er een huren. De kans dat je je tijdens een dagje Texel verveelt is niet zo heel groot!

 

Foto: Callantsoog. Fotograaf: Evgeni Tcherkasski via Unsplash

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs