Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Topsport DEEL 1 – Vier jaar geleden begon het allemaal met een wild idee dat al langere tijd op mijn bucketlist stond: Het voltooien van een triatlon. Als hardloopster had ik al ervaring het met lopen van marathons, maar ik wilde meer. En als ik iets wil, dan ga ik daar ook 100% voor! De komende weken neem ik jullie mee in mijn spannende avontuur op weg naar mijn droom. En een avontuur was het zeker, het verliep namelijk niet altijd even soepel. Maar laat ik eerst bij het begin beginnen.

Halve triatlon
Zonder ervaring schreef ik me in voor de halve triatlon in Zell am See en ging met een professionele coach Lionel Wille (Ferrum Endurance) in zee. Tot verbazing van mijn omgeving schreef ik me in voor een borstcrawlcursus (ik hield nooit van zwemmen) en kocht een racefiets. Snel bleek dat ik gemaakt was voor lange afstandssporten en ik boekte enorm veel vooruitgang. In 2018 was mijn eerste halve triatlon en in 2019 kwalificeerde ik me voor het wereldkampioenschap ‘Ironman 70.3 in Taupo Nieuw-Zeeland’.

Door alle corona-ellende is dit wereldkampioenschap tot twee keer toe verplaatst. Ondanks deze tegenslag bleef ik zo hard als ik kon doortrainen, gemotiveerd om mijn best mogelijke prestatie op dat WK neer te zetten. Ondanks het feit dat wedstrijden aan de andere kant van de wereld niet mogelijk waren, konden de wedstrijden in Europa wèl doorgaan.
Als 2e Nederlandse ooit won ik een Ironman 70.3 in Maastricht, de stad waar ik tijdens mij studie woonde. Ook tijdens de volgende wedstrijd in Duisburg liet ik zien dat deze vorm niet tijdelijk was met een 2e plaats overall op de Ironman 70.3 tot gevolg.

Hele triatlon
Het was tijd voor die volgende stap, de hele triatlon! 3.9 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en afsluiten met een marathon. Mijn debuut op die hele afstand verliep niet vlekkeloos. 2 kilometer voor de finish moest ik overgeven en werd ik door de medische ondersteuning van het parcours afgehaald. Dankzij mijn coach, die vlakbij stond om tijd door te geven voor de laatste kilometers, kon ik mijn wedstrijd vervolgen. Helaas kostte me dit voorval meer dan 15 minuten.
Mijn voorsprong was verdwenen en ik kwam als 2e in mijn leeftijdscategorie over de finish in een tijd van 10 uur en 2 minuten. Ik kwalificeerde me met deze tijd voor het wereldkampioenschap ‘Ironman in St. George, Utah’. Bucketlist behaald, maar nu wilde ik meer!!!

Sponsor mij en wordt onderdeel van mijn missie
Mijn naam is Kyra Meulenberg en ik ben gemotiveerder dan ooit om te laten zien wat ik kan. Mijn missie is om het maximale uit mijzelf te halen en de beste triatleet te worden die ik kan zijn. Ik wil anderen inspireren om hun droom te volgen; zelfs als deze dromen onhaalbaar lijken.

De komende vier weken neem ik jullie mee op mijn reis om mijn dromen te bewerkstelligen en hoe ik me voorbereid om de stap naar professionele triatleet, te kunnen zetten. Om dit te behalen moet ik veel trainen. Iets wat lastig te realiseren is naast een fulltimebaan als financial.

Om mijn doel mogelijk te maken, zoek ik naar bedrijven om mee samen te werken. Samenwerking kan immers uw naamsbekendheid vergroten en zorgt voor een positieve bijdrage aan het imago van uw organisatie. Door de toenemende populariteit van triatlon en mijn recente prestaties, groeit de aandacht snel. Wil u ook de aandacht trekken met bijvoorbeeld een logo op mijn racesuit?

Uiteraard sta ik ook open voor andere manieren van samenwerking! Heeft u een leuk idee, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op mijn website www.kyrameulenberg.com!
Vergeet dus ook de komende weken mijn artikelen niet, waarin ik meer vertel over mijn trainingsweken, mijn wedstrijden van het afgelopen seizoen, een vooruitblik op 2022 en alle uitdagingen die ik gedurende mijn reis heb overwonnen.

Kyra Meulenberg

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs