Sport & Vrije tijd
Typography

Vic Hermans en John de Bever voltrekken loting

NL Magazine Sport - Een van de allergrootste Futsal-spelers ooit, Ricardinho (Ricardo Filipe da Silva Braga), komt op 18 oktober naar Nederland voor de officiële loting van UEFA Futsal EURO 2022.

De huidige Europees Kampioen sleepte vorige week in Litouwen met Portugal ook zijn eerste wereldtitel in de wacht en werd verkozen tot speler van het toernooi. De Portugees, beter bekend als ‘De Tovenaar’, werd al zes keer verkozen tot beste Futsal-speler van de wereld en komt naar Zeist voor de officiële trophy overhandiging. 

Vic Hermans en John de Bever voltrekken loting

Twee van Nederlands grootste Futsal-spelers, Vic Hermans en John de Bever, mogen op 18 oktober de trekking verzorgen voor de loting. Vic Hermans speelde 45 interlands voor Oranje en was van 2001 tot 2009 bondscoach. Op het WK in 1989 in Nederland behaalde hij met Nederland een zilveren medaille en werd verkozen tot beste speler van het toernooi. De bondsridder is vereerd dat hij in Zeist de loting mag voltrekken: “Het is mooi dat er na drieëndertig jaar weer een eindtoernooi plaatsvindt in Nederland en we de Europese top in Amsterdam en Groningen mogen verwelkomen. Extra leuk natuurlijk om dan in eigen land de loting te mogen voltrekken”. Ook John de Bever die nog wekelijks in de zaal te vinden is en goed voor 18 goals in 28 Interlands bij Oranje, kijkt uit naar het EK en hoopt dat het toernooi de groei van Futsal in Nederland een boost geeft. 

De loting wordt gehost door Soufiane Touzani en Rocky Hehakaija. Zij verwelkomen naast de drie Futsal-legendes ook de kinderburgemeesters Dominic (Amsterdam) en Samuel (Groningen). Schrijver Frank Heinen blikt met een live performance vooruit op het toernooi. De loting is op maandag 18 oktober vanaf 18:00 uur live te volgen via uefa.com/futsaleuro.

100 dagen tot de start van het Europees Kampioenschap

Het grote aftellen naar UEFA Futsal EURO 2022 is begonnen. Nog honderd dagen te gaan en dan barst de 11e editie van het Europees kampioenschap Futsal los in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza). UEFA Futsal EURO 2022 gaat van start op woensdag 19 januari. Zondag 6 februari vindt de finale plaats en wordt bekend wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen. De kaartverkoop voor alle wedstrijden start een dag na de loting op 19 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,- via https://www.knvb.nl/futsaleuro.

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

08 december 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs