Sport & Vrije tijd
Typography

NL Magazine vrije tijd - De ontvoerde ara Charlie is maandag 4 oktober, op Dierendag, door kinderkrant Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2021! Met bijna een derde van de tweeduizend stemmen versloeg de avontuurlijke vogel tijdens de verkiezing kleptokat Lotje, speurhonden Bruce & Boris en drijfkoe Leonarda 12.

Het is de elfde keer dat Kidsweek de dierenverkiezing organiseert. Dit jaar werd voor het eerst ook een Huisdier van het Jaar gekozen. Die prijs gaat naar jack russell Pip die haar baasje Seff (7) door de moeilijk coronatijd heeft geholpen. 

Kidsweek schenkt namens Charlie 1000 euro aan Hope for Wings
Op avontuur gaan, zit de blauw-gele ara Charlie in het bloed. Ze vliegt altijd vrij rond door de Haagse wijk Loosduinen. Maar een paar maanden geleden was Charlie plots verdwenen! Baasje Mark wist het meteen zeker: ze was ontvoerd. Een blauw-gele ara is namelijk veel geld waard. Na drie weken werd ze teruggebracht. Charlie was inmiddels te bekend om nog te verkopen. Ze is gelukkig helemaal de oude en vliegt weer lekker buiten rond. Om andere papegaaien in nood te helpen, schenkt Kidsweek een cheque van 1000 euro aan Hope for Wings. Mark: ‘Deze stichting bestaat nog niet zo lang en kan het geld goed gebruiken.’ Alle genomineerde dieren waren aan een goed doel gekoppeld.

Huisdier van het Jaar Pip is beloond met een Disneyfication gemaakt door Isa Bredt
Door alle coronamaatregelen van de afgelopen anderhalf jaar had Seff (7) uit Zevenhuizen het heel moeilijk. Hij vond het lastig dat hij niet meer naar school kon en zijn vrienden niet kon zien. Pip kwam bij hem in huis om hem te troosten en met hem te wandelen als Seff druk was in zijn hoofd. De jack russell kreeg de meeste stemmen en wint een prachtige tekening in Disney-stijl gemaakt door Isa Bredt (@pet_disneyfication). Seff: ‘Pip is mijn allerbeste vriendin, ik kan niet meer zonder haar.’

Ook applaus voor…
… de andere genomineerden. Voor Dier van het Jaar zijn dat: kleptokat Lotje, die geregeld op rooftocht gaat in tuinen van buren en dan thuiskomt met mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken. Speurhonden Bruce & Boris die in Zuid-Amerika naar smokkelwaar van jaguars speuren. En koe Leonarda 12 die tijdens de overstromingen in Limburg van afgelopen zomer bijna honderd kilometer van huis wegdreef.

Voor Huisdier van het Jaar waren ook genomineerd: schaapsherder Zoë van baasje Mirre (9), die na een auto-ongeluk volledig herstelde. Kip Mosterd van baasje Fien (11), die uit een supermarktei kroop en wordt opgevoed door twee duiven. En geitje Timothy van baasje Eline (12), die zo klein was bij de geboorte dat gevreesd werd dat hij het niet zou overleven. 

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar toegankelijk, betrouwbaar en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld en verschijnt wekelijks in een oplage van 63.000 ex. Ook kunnen kinderen elke dag terecht op www.kidsweek.nl en social media.

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs