Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Sport & Maatschappij - In Sierra Leone is een school officieel geopend voor de meest kansarme meisjes van het Afrikaanse land. Het schoolgebouw is volledig bekostigd met de opbrengst van de voetbalschoenen waarop sportlegende Johan Cruijff zijn laatste wedstrijd speelde.

De kicksen leverden tijdens een veiling voor de Sunday Foundation van Sander de Kramer en Hugo Borst maar liefst € 30.000 op.


In het straatarme Sierra Leone hebben weeskinderen, gehandicapte meisjes en kinderen van weduwen vaak geen enkele toekomst. Ze werken vaak reeds op piepjonge leeftijd op straat als verkopers van kleine koopwaar als pepertjes of fruit. Veel belanden om te overleven in de prostitutie. De Kramer bevrijdt met zijn Sunday Foundation deze kinderen al jarenlang uit hun misère. De Rotterdammer is net terug uit Afrika om de nieuwe school, waarop meer dan 500 meiden zitten, te openen. "Johan Cruijff had een groot hart voor gehandicapte- en kansarme kinderen. Hoe mooi is het dat we met de opbrengst van zijn laatste voetbalschoenen een heel schoolgebouw voor deze kinderen hebben kunnen realiseren."

 


'Danny and Johan Cruyff Building'
Het schoolgebouw heeft de toepasselijke naam 'Danny and Johan Cruyff Building' gekregen. De Kramer merkt dat de meiden op zijn scholen supergemotiveerd zijn. "Ze weten: dít is onze kans op een goede toekomst. Als ik ze vraag wat ze later willen worden, antwoorden de meeste dat ze voor dokter willen leren. Ze zijn zelf geholpen en zijn daar zo ongelofelijk dankbaar voor, dat ze op hun beurt weer andere mensen willen helpen."

 


Over de Sunday Foundation
De Sunday Foundation van Sander de Kramer en Hugo Borst heeft in Afrika inmiddels al bijna dertig scholen voor kansarme kinderen gebouwd.
De zeer bevlogen en geëngageerde schrijvers/columnisten schreven veel over, wat zij noemen, ‘vergeten plekken’ in de wereld. Plekken waar zich schrijnende, ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, maar die om één of andere reden geen of weinig internationale aandacht krijgen. Plekken waar mensen in nood verkeren, maar waar niets aan gedaan wordt. De Kramer en Borst vinden dat onverteerbaar. Daarom zijn zij, met een groep gelijkgestemden waaronder artsen en geëngageerde ondernemers, de Sunday Foundation gestart.
De Sunday Foundation, die volledig bestaat uit vrijwilligers, biedt hulp op de vergeten plekken op aarde. De stichting zet op de slechtste plekken ter wereld projecten op om de ergste nood te lenigen. Projecten van hoop. En, als het aan de medewerkers van de Sunday Foundation ligt, een hoop projecten!

 

 

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

23 januari 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen