18
Fri, Oct

Lifestyle & Gezondheid
Typography

Wethouder Foppen (Urk) overhandigt magazines aan groep 5 van de Petrus Dathenusschool - Flevolandse aandacht voor lokaal en gezond eten in kidsmagazine - NLMagazine/Flevoland, Lifestyle & Gezondheid, weten wat je eten, gezond eten, lokaal eten kopen - Diverse Flevolandse wethouders en een burgermeester hebben aan de basisscholen in heel Flevoland de eerste exemplaren uitgreikt van het kidsmagazine ‘Beleef wat je eet’..

Beleef wat je eet! is door ‘Duurzaam en Jong Leren Eten’ ontwikkeld om kinderen op school en thuis wat meer duidelijkheid te geven over gezond eten en over de voedselproductie in Flevoland. Het doel is om de leerlingen meer binding te laten krijgen met de boeren in Nederland en in Flevoland in het bijzonder. De wethouders zijn enthousiast over het magazine en zien de waarde ervan in om kinderen meer te leren over gezond voedsel.

Leren over gezonde voeding

In heel Flevoland werden de eerste exemplaren van het magazine uitgedeeld door afgevaardigden van meerdere gemeenten. Wethouder Foppen ging hiervoor met groep 5 van de Petrus Dathenusschool op Urk mee naar de educatieboerderij van Johan en Jacobina Hoekstra in Tollebeek. "De kinderen zijn ontzettend enthousiast om op een echte boerderij te zien en te beleven hoe eten geproduceerd wordt tijdens de boerderijles," vertelt Foppen. "In het magazine staan leuke ideeën om ook thuis en op school op een speelse manier over gezonde voeding te leren en worden kinderen zich bewust van de weg van voedsel van grond tot mond". 

In Almere overhandigde burgemeester Van der Loo tijdens een burgemeestersontbijt exemplaren uit aan groep 7 van basisschool het Spectrum. In de Noordoostpolder overhandigde wethouder Van Amersfoort de magazines uit op CBS Op de Wieken aan leerlingen van groep 6/7. En in Dronten deelde wethouder Lap exemplaren van het magazine uit aan groep 5 van basisschool Aan Boord. 

De hele week waren Flevolandse educatieboeren van Kom bij de Boer actief om magazines persoonlijk bij scholen langs te brengen. Binnenkort wordt het magazine ook in Lelystad door een wethouder overhandigd aan een basisschool. 

Het kidsmagazine is het gehele jaar nog aan te vragen door scholen via de website van IVN Flevoland en Stad&Natuur en blijft ook als download beschikbaar. Ook ligt het magazine op verschillende centrale plekken in Flevoland, zoals de bibliotheek, het gemeentehuis, de VVV en boerderijwinkels. "We hopen dat het Kidsmagazine de deur opent naar de boer in Flevoland, om kinderen met hun familie en vrienden het verhaal achter hun voedsel te laten ontdekken," vertelt projectleider Nicolette van de Kamp. 

Burgemeerster Van der Loo overhandigt kidsmagazine Beleef wat je eet in Flevoland

Verbinding tussen boer en kind

Weten waar je eten vandaan komt, helpt kinderen bij het maken van bewuste en gezonde voedselkeuzes, wat zowel hun gezondheid als de planeet ten goede komt. Het is daarom belangrijk om hun enthousiasme vast te houden na een bezoek aan een educatieboer.

Het Beleef wat je eet! magazine neemt kinderen op een speelse manier mee in de productieketen van gezond voedsel met leuke weetjes, activiteiten, recepten en experimenten. Daarnaast moedigt DuurzaamDoor/JLE ouders aan om thuis samen met hun kinderen aan de slag te gaan, zoals zaadjes planten en koken met lokale producten, en biedt het tips voor leuke uitstapjes naar boerderijen of boerderijwinkels.

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden