Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine, Lifestyle & Gezondheid - Je weet vast wel dat je je badkamer na elke douchebeurt goed moet ventileren. Zo zorg je dat vochtproblemen of schimmelvorming kunnen worden voorkomen. Zet even het raam open of gebruik een afzuigventilator om de lucht af te kunnen voeren.

Ook is het belangrijk dat je van tijd tot tijd goed je badkamer schoonmaakt. Denk aan je WC, de voegen, de douchewand en de wastafel. Maar er zijn ook een paar dingen die je juist echt niet moet doen in je badkamer. Wat dit zijn? Dat vertellen we je in dit artikel! 

Niet je tanden poetsen onder de douche
Iedereen doet het wel eens: je tanden poetsen tijdens het douchen. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet de bedoeling is? Het warme water van de douchekop kan ervoor zorgen dat de haartjes van je tandenborstel zachter worden en daardoor minder effectief poetsen. Daarnaast kunnen er bacteriën van de douchekop op je tandenborstel komen, wat natuurlijk niet erg fris is. Let daarnaast goed op waar je je tandenborstel laat wanneer je klaar bent met poetsen. Wanneer je deze nat terugzet, kunnen de bacteriën gaan broeien. Het is dus belangrijk om de tandenborstel goed droog te maken als je hem gebruikt hebt. Maar het beste is om je tanden te poetsen onder een inbouw wastafelkraan. Zo ben je ervan verzekerd dat je je tanden optimaal poetst! 

Geen chemische producten mengen
Wanneer je je badkamer gaat schoonmaken, gebruik je vaak best "agressieve" schoonmaakmiddelen. Mensen denken vaak dat het mixen van schoonmaakmiddelen de werking kan versterken. Maar het tegendeel is waar! Het mengen van schoonmaakmiddelen kan zelfs gevaarlijk zijn! Producten kunnen giftige dampen of zelfs andere chemische reacties veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan gootsteenonstopper. Als je dit gebruikt hebt, kun je nooit een andere gootsteenonstopper hiermee mengen, of na elkaar gebruiken. Dit kan namelijk gaan ontploffen! Bleek en azijn zijn ook veel gebruikte schoonmaakmiddelen, maar deze twee kun je nooit samen combineren. Dit kan namelijk chloorgas produceren, wat kan zorgen voor hoesten, ademhalingsproblemen en geïrriteerde ogen. 

Het laten liggen van vochtige dingen
Veel mensen laten weleens vochtige handdoeken of andere kleding liggen op de grond. Maar pas hiermee op! Dit kan er namelijk voor zorgen dat er schimmel of ongewenste geuren ontstaan in je badkamer, en dit wil je natuurlijk niet. Hang je handdoeken dus op een kachel of handdoekenrek, en je kleding in de wasmand.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit