Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Muziek, Lifestyle & Gezondheid - In juni 2021 startte Wishful Singing het project Zing je sterk. Sindsdien heeft het ensemble al meer dan 2000 patiënten met langdurige klachten na COVID-19 geholpen bij hun herstel met behulp van zang- en ademoefeningen.

Met steun van Meander Medisch Centrum wordt deze zang- en ademtherapie vanaf maart 2023 ook aangeboden aan patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond. Tijdens September Me - muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers - brengt Wishful Singing de aanstekelijke muziek uit dit programma naar de concertzaal, waar iedereen die graag zingt welkom is.

Meesterjazzpianist Bert van den Brink en de zangeressen van Wishful Singing nodigen je uit in een theatrale setting mee te zingen met o.a. Zing Vecht Huil… van Ramses Shaffy. Elk lied belichaamt op eigen wijze het motto van de middag: Zing je sterk! Gastzangers zijn o.a. Damani Leidsman en Bahghi Yemane.

Toegankelijk voor iedereen
Het concert is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor iedereen, ongeacht hun energieniveau. We richten in de panoramalounge een prikkelarme rustruimte in, waar voorafgaand en na afloop van de voorstelling kan worden ontspannen. Ook zetten we een livestream op, met livechat, voor iedereen die de fysieke belasting van deelnemen in de zaal nog niet ziet zitten.

Wishful Singing
Vijf zangeressen, die via muziek verbinding zoeken: dat is Wishful Singing. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze.

Zing je sterk
Zing je sterk ondersteunt long covid-patiënten en andere langdurig zieken bij hun herstel door middel van adem-, zang en ontspanningsoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal.

Het programma biedt je een positieve, speelse manier om de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment te verhogen en om kleine stappen in de richting van herstel te zetten.

Het online programma duurt 6 weken en bestaat uit een wekelijkse online groepssessie, aangevuld met een online oefenprogramma waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal.

Concertinformatie
Zaterdag 23 september 13:30, Flint, Amersfoort
https://september-me.nl/events/zing-je-sterk-wishful-singing/

Dit concert wordt gesteund door Gemeente Amersfoort, VSBfonds, Société Gavigniès, K.F. Hein Fonds, Carel Nengerman Fonds, Stichting Orlanda Goban, Sociaal-cultureel fonds De Amersfoortse, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Fonds Cultuurparticipatie

Foto: Erwin van Kester
Bron: Persportaal

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

23 september 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit