Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine/Amsterdam Vakantie, vrije tijd, Lifestyle - Vanaf aanstaande woensdag 30 augustus tot 1 september kampeer je tussen schepen en stadse uitzichten in het hart van Amsterdam

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping en dit jaar voor het eerst ook op het Marineterrein. Vorig jaar zijn al 800.000 ontmoetingen geïnitieerd en dat aantal gaat dit jaar overtroffen worden. Het grote doel? De sociale samenhang in buurten verbeteren door ontmoetingen tussen buren te stimuleren en mensen uit verschillende ‘bubbels’ met elkaar te verbinden. ‘Verbinden is het toverwoord, op een Buurtcamping is er plek voor iedereen’, zo zegt Joep - vrijwilliger op een Buurtcamping

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen. ‘Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. 'Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen’, zegt Maarten Hupkes van Stichting De Buurt, de overkoepelende organisatie waar de Buurtcamping onder valt.

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor mensen die wat minder te besteden hebben. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

‘Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen’. ‘Juist in deze tijd’, vervolgt Hupkes, ‘waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven’.

Over de Buurtcamping van het Marineterrein
De Buurtcamping aan het Marineterrein wordt de eerste Buurtcamping met overnachting in het centrum van Amsterdam. Van 30 augustus tot en met 1 september kunnen gasten met een tentje neerstrijken op dit bijzondere terrein. Het programma biedt van alles aan. Neem bijvoorbeeld een ochtendduik, doe een speurtocht over het terrein, bouw een insectenhotel, bak je eigen pizza, daag je buren uit tijdens een potje Jeu de Boules of win prijzen tijdens de bingo.

De Buurtcamping aan het Marineterrein blijft kleinschalig. Er staan maximaal 30 tentjes (waarvan nog een paar plekjes beschikbaar zijn). Daggasten zijn uiteraard welkom om langs te komen indien iemand liever niet kampeert.

Wel kamperen? Bestel je kaartje hier: Marineterrein (30 augustus - 1 september)

Over De Buurt
De Buurt is een stichting zonder winstoogmerk. Wij versterken buurten onder andere door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. Hierbij werken we samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt.

De Buurtcamping voldoet aan de kwaliteitseisen van Het CBF, heeft een ANBI status en is een Social Enterprise. Onze droom is om heel Nederland samen te laten kamperen op De Buurtcamping.

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden