Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Alcoholbeleid in de sportkantine is belangrijk voor sporters en sportverenigingen. Zo weten we uit onderzoek dat sporters meer glazen alcohol per week drinken dan niet-sporters in Nederland (Bron: Trimbos).

Ook is er ruimte voor verbetering van de naleving van de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcoholhoudende drank in sportkantines. GGD Hollands Noorden deed in het najaar onderzoek en hieruit bleek dat de naleving van jongeren die geen alcohol meekrijgen in de regio Alkmaar laag was (12,9%).  

Alcoholbeleid in de sportkantine draagt bij aan een gezondere sportomgeving, en daarmee aan het verminderen van (problematisch) alcoholgebruik onder sporters. Ook draagt het bij aan het voorkomen van boetes. De Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) richt zich op de barvrijwilligers van studentenverenigingen, sportkantines en sociaal-culturele accommodaties. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers die eenmalig, meerdere keren of als leidinggevende dienstdoen.

Via GGD Hollands Noorden wordt deze cursus nu kosteloos aangeboden voor bij u op de vereniging. Meer weten? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De cursus is een mooie kans om de JOGG-Teamfit Topprestatiebadge Verantwoord Alcoholbeleid te behalen. Bekijk voor meer informatie het bericht hieronder (JOGG-Teamfit).

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit