Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Net als in 2020 is Groningen ook dit jaar de gezondste stad van Nederland. Dat maakte advies- en ingenieursbureau Arcadis afgelopen maandag bekend. Arcadis vergeleek Groningen met 24 andere steden in Nederland. De aanpak van de gemeente Groningen is samenhangend, zegt Arcadis, en Groningen scoort hoog op ‘Gezonde Gebouwde Omgeving’ en ‘Gezond Milieu’. Het draait bij dit onderzoek vooral om de vraag hoe de fysieke omgeving in de praktijk bijdraagt aan de gezondheid van inwoners en bezoekers.

Van de 25 onderzochte steden voldoet Groningen het meest aan het ideaalbeeld van de gezonde gebouwde omgeving: een ruim opgezette en schone stad met voorzieningen om de hoek en de huisarts en het ziekenhuis dichtbij. Groningen scoort hierop het best. Op het gebied van gezond milieu is Groningen derde. Dit komt vooral door de luchtkwaliteit, die in Groningen beter is dan in veel andere steden.  

Medewerkers van Arcadis hebben het rapport gisteren overhandigd aan de wethouders Rik van Niejenhuis en Manouska Molema. Lees ook het nieuwsbericht op de website van Arcadis of download het rapport.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit