Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De Ramadan is weer begonnen. Voor veel moslims een periode van bezinning en zelfreflectie en er is tijdens deze periode extra veel aandacht voor hun naasten. Het vasten tijdens de Ramadan duurt van zonsopgang tot zonsondergang. Na zonsondergang is er de Iftar, Arabisch voor maaltijd.

JOGG-ambassadeurs de Healthy Sisters nemen hun volgers mee tijdens de Ramadan en laten zien hoe je een gezonde Iftar op tafel zet. Zij vinden het belangrijk te laten zien dat de traditioneel versuikerde vastenmaand gezond kan.

"Onze moeder is een traditionele vrouw. Zij vindt het heel belangrijk dat de traditionele gerechten ook op tafel staan", zegt Najima Kharbouch. Die traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld de 1001-pannenkoek, baklava en andere bladerdeeghapjes. "Probeer die lege koolhydraten te vermijden, want ze bevatten bijna geen voedingsstoffen en geen vezels", vervolgt ze. Het advies van de Healthy Sisters: eet vezelrijk, met peulvruchten en volkorenproducten. Drink veel en vermijd zoetigheid die alleen de snelle trek bevredigt.

Het JOGG-team (Jongeren op gezond gewicht) wenst alle vastende moslims een Ramadan vol geluk en gezondheid.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

06 december 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit