Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle en Gezondheid - in samenwerking met het World Economic Forum en de Bill and Melinda Gates Foundation, organiseerde het Johns Hopkins Center for Health Security op 18 oktober 2019 in New York het ‘Event 201’, een pandemie tafeloefening. De oefening betrof gebieden waar publiek-private partnerschappen nodig waren om, als reactie op een ernstige pandemie, de grootschalige economische en maatschappelijke gevolgen te verminderen.

Tafeloefening
In oktober 2019 organiseerde het Johns Hopkins Center for Health Security een pandemische tafeloefening genaamd
Event 201 met partners, het World Economic Forum en de Bill & Melinda Gates Foundation. Onlangs heeft het Center for Health Security vragen gekregen over de vraag of die pandemie-oefening de huidige uitbraak van het nieuwe coronavirus in China voorspelde. Voor alle duidelijkheid, het Center for Health Security en partners hebben geen voorspelling gedaan tijdens onze tafeloefening. Voor het scenario hebben we een fictieve coronapandemie gemodelleerd, maar we hebben expliciet gezegd dat het geen voorspelling was.

In plaats daarvan diende de oefening om de paraatheid en responsuitdagingen te benadrukken die zich waarschijnlijk zouden voordoen in een zeer ernstige pandemie. We voorspellen nu niet dat de nCoV-2019-uitbraak 65 miljoen mensen zal doden. Hoewel onze tafeloefening een nep-nieuw coronavirus bevatte, zijn de inputs die we hebben gebruikt voor het modelleren van de potentiële impact van dat fictieve virus niet vergelijkbaar met nCoV-2019.

In de afgelopen jaren heeft de wereld een groeiend aantal epidemische gebeurtenissen gezien, wat neerkomt op ongeveer 200 gebeurtenissen per jaar. Deze gebeurtenissen nemen toe en ze zijn ontwrichtend voor de gezondheid, economieën en de samenleving. Het beheer van deze gebeurtenissen zet de wereldwijde capaciteit al onder druk, zelfs zonder een pandemische dreiging. Experts zijn het erover eens dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een van deze epidemieën wereldwijd wordt - een pandemie met potentieel catastrofale gevolgen. Een ernstige pandemie, die 'Event 201' wordt, zou betrouwbare samenwerking vereisen tussen verschillende industrieën, nationale overheden en belangrijke internationale instellingen.

Bron: https://www.centerforhealthsecurity.org

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

16 mei 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit