Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Hunkemöller benadrukt het belang van een goed passende bh en deelt expertise over hoe je thuis jouw juiste maat kunt vinden. Een gerapporteerde acht op de tien vrouwen (80%) draagt de verkeerde of slecht dragende BH-maat. Dat kan leiden tot bijwerkingen als rugpijn, schuren en voortijdig slappe borsten. Factoren zoals gewichtsverlies, -toename, zwangerschap en bevalling en zelfs het gebruik van anticonceptie kunnen de grootte en vorm van borsten veranderen. De experts van Hunkemöller delen tips voor het vinden van de perfecte bh-maat;

Opdoffen voor werk en sociale gelegenheden deden we de afgelopen maanden minder, maar het verkleden voor avonturen in de slaapkamer zeker niet. Volgens een nieuwe studie van de Europese lingersiespecialist Hunkemöller heeft één op de zeven vrouwen (15%) de afgelopen periode geïnvesteerd in meer sexy lingerie. Echter, met een gerapporteerde acht op de tien vrouwen die de verkeerde bh-maat draagt en beperkingen in het hele land, waardoor de toegang tot persoonlijk advies beperkt is geweest, hebben veel vrouwen last van de bijwerkingen van het dragen van een verkeerde behamaat. In een poging Nederlandse vrouwen aan te moedigen om hun maat correct op te meten leggen de experts van Hunkemöller uit wat de mogelijke gevolgen zijn van het dragen van een bh die niet past.

Gezondheidsklachten door verkeerde beha
De minste veranderingen in gewicht, zwangerschap en bevalling, een borstoperatie en lichaamsbeweging hebben effect op de vorm en maat van onze borsten. Nog te vaak worden beha’s op de gok gekocht en wordt jarenlang de verkeerde maat gedragen. Het dragen van een verkeerde behamaat kan ongemak veroorzaken en zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Zo zijn rugpijn, een slechte houding, pijn in de borsten, schaafwonden en zelfs voortijdig slappe borsten, bekende bijwerkingen die gepaard gaan met verkeerd passende lingerie. Volgens Hunkemöller is het dan ook raadzaam om bij de aanschaf van nieuwe lingerie elke keer jouw juiste maat op te laten meten, om de zes tot twaalf maanden.

Top tips voor het bepalen van uw perfecte behamaat en -vorm
Hoewel de beste optie is om de behamaat te laten bepalen door een professionele lingerie expert, is het mogelijk om ook thuis achter de best passende maat te komen. Het cijfer van de behamaat geeft de bandmaat aan en staat voor de afmeting direct onder de buste. De letter staat voor de cupmaat en geeft de maat van je buste weer op het breedste deel van de borst. Volg de stappen hieronder en kom achter de juiste behamaat.


1. Meet je bandmaat
Om de bandmaat op te meten, meet je rond de onderkant van de band, direct onder de buste. Ga voor een spiegel staan en houd het meetlint waterpas en strak. De bandmaat vertegenwoordigt de maat van de bh-band en wordt weergegeven als een getal in inches (30- 48 inch).

2. Meet je cupmaat
Voor het meten van de cupmaat meet je de buste op het breedste deel van de borst (meestal ter hoogte van de tepels). Houd het meetlint losjes maar waterpas rond de buste. Tip: Ga voor een spiegel staan, zodat je kunt controleren of je het meetlint goed vasthoudt.

3. Voer de metingen in de Behamaatcalculator in
De gedane metingen kunnen worden ingevoerd in een online behamaatcalculator. Je behamaat wordt bepaald op basis van de maten die je invoert in de behamaatcalculator. Houd er rekening mee dat elke vrouw uniek is en dat de voorgestelde behamaat op papier de perfecte behamaat is. Het controleren van de maat door het passen van de beha blijft een must.

4. Ontdek de sexy vorm met de Sexy Shape Tool
De vorm van de borst kan ook van invloed zijn op de pasvorm van een beha; volheid, ruimte en maat zijn factoren die een rol spelen bij het overwegen van de beste bh-vorm voor uw lichaam. Zodra de behamaat bekend is, kan de Sexy Shape Tool worden ingezet om tot de best matchende en comfortabele pasvorm te komen.

Onderschatting perfecte pasvorm
Charlotte Davies – Global Design and Buying Director voor Hunkemöller: “Als het op onze lingerie aankomt is het zo jammer om te zien dat nog steeds veel vrouwen het belang van de perfecte pasvorm onderschatten en de impact die dit heeft op ons lichaam, onze borsten en op ons gestel. Bij Hunkemöller benadrukken wij het vertrouwen dat de perfect passende beha een vrouw kan geven. Als merk draait het bij Hunkemöller om empowerment en inclusiviteit van vrouwen. Daarom willen we dat elke vrouw er op haar mooist uitziet en zich ook zo voelt, vooral wanneer het gaat om lingerie. Als je eenmaal correct bent gemeten, voelt niets zo goed als jezelf trakteren op een nieuwe beha of lingerie set! De perfecte outfit begint tenslotte met een goede basis”.

Sexy but classy
Onlangs voegde het Nederlandse lingeriemerk een nieuw behatype toe aan de collectie; de Isabelle. De Isabelle-lijn is beschikbaar in UD en UF vormen, welke weer een aanpassing zijn op de sexy vormen Plunge en Demi van het merk. Deze beha geeft borsten dan ook de juiste ondersteuning én een prachtig decolleté. De Isabelle is beschikbaar in maten XS – XXL, van cupmaat B tot en met G en in verschillen de kleuren.

Over Hunkemöller
Hunkemöller is Europa's leidende en snelst groeiende lingeriemerk met 900 winkels in 19 landen. Opgericht in 1886 in Amsterdam, heeft het bedrijf zich sindsdien ontwikkeld tot een pan-Europees omnichannel lingeriemerk. Hunkemöller levert perfect passende, modieuze en hoogwaardige bodywear-producten (bh's, ondergoed, nachtkleding, badkleding en andere categorieën, waaronder fitnessartikelen). Hunkemöller is een echte omnichannel retailer en heeft technologie geïntegreerd in elk aspect van het bedrijf; van uitgebreide klantprofilering op basis van een uitgebreide basis van actieve leden van het loyaliteitsprogramma tot een gedigitaliseerd wervings- en trainingsproces voor retailmedewerkers. Het klanttraject vormt de kern van de strategie van Hunkemöller en heeft geresulteerd in een naadloze interactie tussen de fysieke en digitale omgeving door middel van click2brick-initiatieven. Duurzame reis Together Tomorrow werd gelanceerd in 2020, een naam die is opgericht om alle activiteiten die voor de planeet en haar mensen zorgen, te verenigen. www.Hunkemöller.com

 

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit