Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Politiek, Maatschappij, Lifestyle & Gezondheid – Het is nog maar kort geleden dat Hugo de Jonge zich uitsprak tegen elke vorm van (indirecte) vaccinatieplicht. De cijfers laten zien dat er geen sprake is van enig gevaar op dit moment, maar De Jonge heeft het inmiddels bekende scenario van de overvolle IC’s maar weer van stal gehaald om als een blad aan de boom om te slaan.

Ongevaccineerden de zondebok
De cijfers wijzen er niet op dat er nog sprake is van een pandemie. Maar het toekomstscenario is dat ‘door de ongevaccineerden’ de IC bedden weer vol zullen lopen. Structureel is er in 1,5 jaar vrijwel niets gedaan om het tekort aan IC-bedden op te schalen. Zowel het tekort aan IC-bedden als het gevaar van de ongevaccineerden die ziektes verspreiden, zijn de excuses voor chaos veroorzaakt door onze politici.

Verwarring
Als ‘tegemoedkoming’ deelde de minister mee dat je nog wel in de horeca mocht werken.
“Vandaag kondigt het demissionair kabinet nieuwe coronamaatregelen aan, waaronder het laten zien van de coronapas om de horeca te kunnen bezoeken. Toch wil minister Hugo de Jonge de ongevaccineerden ook tegemoet komen: ‘Je kunt nog wel in de horeca werken.’  “Ik begrijp dat het moeilijk is om te horen dat je nu niet meer zomaar op het terras kunt gaan zitten als je niet gevaccineerd bent”, zegt De Jonge. “Maar ik heb ook goed nieuws: je kunt nog wel op het terras lopen, met een dienblad tjokvol met glazen op je hand.” Hij legt uit dat je door een handige regel je klanten wel mag vragen om een vaccinatiebewijs, maar als werkgever je personeel niet. “Zo komen we er wel uit met elkaar.” – de Speld2

Nieuwe richtlijnen werkgevers
Het RIVM haastte zich om zonder uitleg de richtlijnen voor werkgevers aan te passen. We kunnen erop wachten dat dit gaat leiden tot arbeidsconflicten en rechtszaken, want er bestaat natuurlijk nog zoiets als privacy van medische gegevens. De werknemer hoeft overigens geen antwoord te geven op de vraag.

Bron: De Speld, Stichting vaccinatievrij

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit