Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Uit onderzoek blijkt dat er zeven voedingsstoffen zijn die jou happy kunnen maken. Deze voedingsstoffen kunnen in de hersenen een bijdrage leveren aan ons geluksgevoel en het stressmechanisme versterken. Lees in dit artikel welke voedingsstoffen dat zijn en eet jezelf gelukkig en stressvrij!

Deze voedingsstoffen veroorzaken biochemische reacties die het geluksgevoel versterken:

Glutamine
Het aminozuur glutamine is brandstof voor de hersenen, het versterkt de immuniteit en is een bouwsteen voor GABA, een stof die rust brengt in het hoofd. Een tekort kan het risico op depressie verhogen, angst uitlokken, hyperalertheid en prikkelbaarheid veroorzaken. Glutamine zit in alle koolsoorten, spinazie, peterselie, bietjes, granen, kwark, yoghurt, melk en melkproducten.

Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal en bouwsteen van de botten, maar het helpt vooral bij ontspanning van de spieren en het zenuwstelsel. Het speelt een rol bij de aanmaak van de geluksstofjes serotonine en dopamine en levert een directe bijdrage aan ons geluksgevoel. Banaan is een goede bron van magnesium, daarnaast zijn avocado, spruiten, spinazie, gember, groene kool, koolrabi, peterselieblad, postelein, broccoli bronnen van magnesium, en ook noten, zaden en pitten.

Omega 3
Omega 3-vetzuren hebben een gunstige invloed op de werking van de hersenen en ze spelen een rol in de aanmaak van serotonine. Omega 3-vetzuren komen voor in vis zoals zalm, haring, makreel of sardientjes of walnoten, lijnzaad, chiazaad.

Probiotica
Door de verbinding tussen de darmen en hersenen, speelt de darmflora een belangrijke rol in ons emotionele leven. 80% van de serotonineproductie vindt plaats in de darmen. Probiotica supplementen of voeding als kefir, kombucha, zuurkool of kimchi zijn verrijkt met de nodige goede bacteriën. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende vetten en vezels binnenkrijgt, en voldoende beweegt.

Tryptofaan
Tryptofaan is een essentieel aminozuur die we niet zelf aanmaken, maar die we uit voeding moeten krijgen. Het is een grondstof voor de aanmaak van serotonine. In de avond wordt serotonine omgezet in melatonine en een tekort heeft direct een negatieve invloed op de slaapkwaliteit. Tryptofaan komt voor in eiwitrijke voeding zoals amandelen, pompoenpitten, sesamzaad en pinda’s.

Tyrosine
Tyrosine is een niet-essentieel aminozuur dat we zelf aanmaken en betrokken is bij de aanmaak van het genotshormoon dopamine. Een actiehormoon dat beloning in de hersenen prikkelt. Tyrosine komt voor in eieren, melk(producten), amandelen, avocado en bananen.

Vitamine B5
Vitamine B5 in onderdeel van de B-complex en wordt gezien als een anti-stressvitamine. Vitamine B5 stimuleert de bijnieren en is betrokken bij de productie van cortisol, een hormoon dat energie vrijmaakt zodat we ons krachtiger kunnen verdedigen. Vitamine B5 helpt wonden snel genezen, normaliseert de cholesterolspiegel, versterkt de immuniteit en de opname van ijzer. Vitamine B5 komt vooral voor in eieren, noten, zaden, groene bladgroenten, bessen, tomaten, honingmeloen, alle koolsoorten en aardappelen.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze producten en ook over Beyuna die aan de basis staat van hoogwaardige voedingssupplementen, ga dan naarwww.balanceyourlife.nu en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de meest actuele informatie.

Bron: Stichting Natuurlijk Welzijn

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

23 september 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit