Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Mensen met een hersenaandoening of hersenletsel hebben vaak, naast de zichtbare gevolgen ook last voor onzichtbare gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, overprikkeling of veranderingen in je denken, je emoties en je gedrag. Dit zijn vaak ingrijpende gevolgen die ook leiden tot veel onbegrip uit de omgeving, omdat je ze simpelweg niet kunt zien.

Waarom aandacht voor onzichtbare gevolgen tijdens de Brain Awareness Week?
De Hersenstichting zet dit jaar de Brain Awareness Week in het teken van onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening. Onzichtbare gevolgen zorgen bij veel mensen voor een dagelijkse strijd die het leven belemmert, terwijl niemand dit aan je kan zien. De patiënt ervaart dan ook vaak onbegrip uit de omgeving: “Ach, ga je nu al naar huis?”, “Ik ben ook weleens moe, kom op.” of “Je moet ermee leren leven”.

Met de Brain Awareness Week, die van 15 t/m 21 maart plaatsvindt, wil de organisatie meer (h)erkenning en bewustwording creëren voor deze onzichtbare gevolgen. Op de pagina https://www.hersenstichting.nl/dit-doen-wij/baw2021/treft u bijzondere informatie aan met diverse programma’s gedurende de Brain Awareness Week. Zo treft u op deze pagina meer informatie aan over de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening of hersenletsel, geeft de organisatie tips aan patiënt en naasten en krijgt u een overzicht van de activiteiten in de Brain Awareness Week (BAW).
Een paar opvallende aandachtpunten zijn in dit kader bijvoorbeeld:

  1. Waarom aandacht voor onzichtbare gevolgen?
  2. Agenda voor de Brain Awareness Week
  3. Wat is er (nog meer) te doen tijdens de Brain Awareness Week?
  4. Tips voor mensen met onzichtbare gevolgen en hun naasten
  5. Artikelen over onzichtbare gevolgen
  6. Persoonlijke verhalen
  7. Nieuws.

Meer informatie
Edwin van der Sar Foundation
Telefoon :  070 – 360 48 16 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)
Bezoekadres : Maanweg 174 | 2516 AB Den Haag
Postadres : Postbus 191 | 2501 CD Den Haag
Email
 : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit