22
Mon, Jul

Lifestyle & Gezondheid
Typography

Assortiment Arla biologisch van koe tot koelkast klimaatneutraal - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Genieten van biologische zuivel zonder negatieve klimaatimpact? Dat kan vanaf nu met Arla biologisch klimaatneutraal. Dit is de eerste klimaatneutrale zuivel op de Nederlandse markt. Zuivelcoöperatie Arla Foods reduceert op verschillende onderdelen in de keten de uitstoot van broeikasgassen.

Daarnaast compenseert de zuivelcoöperatie alle broeikasgassen van Arla biologisch klimaatneutraal van koe tot koelkast.

Compenseren via gecertificeerde projecten
Om de uitstoot van alle broeikasgassen te compenseren, investeert Arla Foods in projecten die zich richten op het aanplanten van bomen in Oost-Afrika en op de bescherming van regenwouden in Indonesië en het Amazonegebied. Hierbij profiteert de lokale bevolking van de projectopbrengsten en wordt de biodiversiteit en het leefgebied van bedreigde diersoorten behouden.

Transparantie over wat klimaatneutraal betekent
Consumenten hebben het recht om te weten wat voor zuivelproducten zij kopen. Daarom zet Arla Foods voorop de verpakking duidelijk dat het gaat om klimaatneutrale producten door reductie en compensatie van de uitstoot van alle broeikasgassen. Op de achterkant van de verpakking en op de website staat verdere uitleg over wat klimaatneutraal is en hoe het bedrijf compenseert.

Over Arla Foods
Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.700 melkveehouders in zeven landen. Arla Foods is ‘s werelds grootste producent van biologische zuivel en is ook in Nederland marktleider. Kijk voor meer informatie op 
www.arla.nl/klimaatneutraal.

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden