Lifestyle & Gezondheid
Typography

(door Jos de Jong) - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid – Niet iedereen staat te popelen om zich te laten vaccineren tegen corona. Er zijn legio mensen die goed nadenken over hun gezondheid, die zich niet zo maar even laten vaccineren en dus ook niet blindelings de ‘vrijblijvende bevelen’ volgen vanuit Den Haag om zich te laten inenten. Velen wachten af.

Immers, men is niet overtuigd van de optimale werking van het vaccin dat in veler ogen onvoldoende en waarschijnlijk ook te snel is getest maar dat desalniettemin in Nederland toch op korte termijn wordt ingezet. Maar weinigen weten wat de exacte samenstelling is van het vaccin en is men huiverig om zo maar even een gifwolk in een gezond lijf te laten spuiten.  

Ongetwijfeld bestaan er voordelen voor inenting van het vaccin. Maar er zijn ook nadelen die je aan het denken zetten. Zo meldde onlangs Dr. Lawrence B Palevsky, kinderarts in New York en Fort Lauderdale Florida,dat het vaccin aluminium nanodeeltjes bevat die zich hechten aan bacteriële en virus antigenen (een antigeen is een molecuul dat een reactie van het afweersysteem kan opwekken waardoor antistoffen worden aangemaakt)en antigenen van voedseleiwitten. De biochemische eigenschappen van nanodeeltjes kunnen volgens de arts de hersenen binnendringen. De veiligheid van die nanodeeltjes is momenteel nog steeds onvoldoende onderzocht en beoordeeld. Waar die deeltjes in het lichaam naartoe gaan is vooralsnog ook onbekend en dus is de kans ook niet ondenkbaar dat deze deeltjes in de hersenen terecht kunnen komen.

Onderzoek bij dieren, waarbij dezelfde nanodeeltjes en chemicaliën zijn gebruikt als in het vaccin, toont volgens van Dr. Lawrence B Palevskyaan, dat ingrediënten uit het huidige vaccin de hersenen binnendringen en daar tientallen jaren kunnen blijven zitten. Dat kan dus ook bij mensen gebeuren met misschien wel hele nare gevolgen vandien. Neurologische ontwikkelingsstoornissen, waaronder alzheimer, kunnen dan wellicht ook niet worden uitgesloten. Frappant maar niet onbelangrijk detail in zijn onderzoek toont aan dat aluminium nanodeeltjes een van de hoofdbestanddelen zijn in de hersenen van mensen die lijden aan alzheimer. Hoe kun je dan zeggen dat het vaccin goed getest en veilig is. Of dat inderdaad waar is, moeten we ons vooralsnog nog maar even blijven afvragen.
Om af te komen van de angstpsychose die corona teweeg heeft gebracht, is voor velen inenting de enige oplossing. Of dat inderdaad zo is, laten we nog maar even ‘in het midden’. Uiteraard is het verder ieders eigen verantwoordelijkheid om zich te laten vaccineren of niet.

Dr. Lawrence B Palevsky MD is kinderarts gevestigd in Northport, NY en met kantoor in Fort Lauderdale, Florida. Zijn specialiteiten omvatten Adolescent Medicine, Family Medicine, Interne Geneeskunde / Kindergeneeskunde, Pediatrische Critical Care Medicine en Voeding. Dr Lawrence kan bogen op 34 jaar ervaring. Dr Palevsky is een NYS licentie kinderarts, die gebruik maakt van een holistische benadering van het welzijn van kinderen en ziekte. Dr Palevsky ontving zijn medische graad van de NYU School of Medicine in 1987 en is tevens diplomaat van de American Board of Integrative Holistic Medicine, en voormalig voorzitter van de American Holistic Medical Association.

Jos de Jong

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

16 januari 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen