Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Als iedereen gedwongen thuis zit en veel achter de computer bezig is, ontstaat er soms een hype vanuit het niets.

In de series 'Stories from down-under', hieronder een verhaal over Youtube-comedian Nat, die gezond eten onder de aandacht brengt.

Er zijn in Australië veel mensen die, met name in deze tijd, ineens bezig zijn met gezonder eten; ik denk dat dit wereldwijd een trend is. Ik kook voor mijn gezin bijna alles van verse ingrediënten, dat doe ik al zeker 10 jaar. Eigenlijk ben ik daarmee begonnen omdat men hier in Australië  cht overal suiker in doen, zelfs in mayonaise! Zo onnodig, niet lekker en ook dat soort extra calorieën hebben we ook helemaal niet nodig.

Nat’s what I reckon’
Doordat men door de lockdown in Australië thuis aan het werk was of niet naar hun werk kon en dus meer tijd had om te koken, ging men op het internet naarstig op zoek naar nieuwe recepten. Hierdoor kwam er ineens iemand ‘bovendrijven’ die waarschijnlijk zelf nooit had gedacht dat hij zo populair zou worden. Waarschijnlijk hebben jullie in Nederland ook wel van hem gehoord. Hij heet Nat, en is nu bekend als ‘Nat’s what I reckon’.

Quarantainesauzen
Nat is een youtube-comediant, is daar al een tijdje actief en ‘vond plotseling goud’ toen hij startte met een serie filmpjes waarin hij een gezondere en lekkerdere versies van kant en klare sauzen, mixen, maaltijden en al dat soort dingen presenteert. Hij begon hiermee toen hier in Australië de paniekerige inkoopmanie begon aan het begin van de eerste lockdown. Mensen kochten vrijwel alles wat maar lang houdbaar is terwijl de verse groente in de schappen bleef liggen. Zo zag Nat bijvoorbeeld een keer dat iemand ‘tomaat met basilicum saus’ in een pot kocht, maar de verse tomaten en basilicum liet liggen. Dus besloot hij om een filmpje te maken met zijn recept voor een ‘Tomaten pasta saus’, die hij de naam ‘Quarantine sauce’ gaf.
De aflevering over deze ‘Quarantine sauce’ was eigenlijk bedoeld als een eenmalige grap, maar de populariteit van deze eerste opname werd zó veel bekeken (ca. 9 miljoen keer), dat hij besloot om er meer van dit soort afleveringen te maken. Inmiddels heeft Nat uitzendingen gemaakt over de ‘Smells like quarantine spirit risotto’, de ‘Carbo-rona sauce’, de ‘End of days bolognese’ en nog zo’n 20 andere afleveringen. Zijn quarantine sauce is nu in mijn huishouden een favoriet. Niet alleen omdat het lekker is, maar omdat het zo simpel is dat iedereen het kan maken.

Excentriek presentaties
Nat’s manier van presenteren is nogal anders dan we hier gewend zijn van dit soort shows. Hij is een metalhead, zit vol met tatoeages en piercings, hij is nogal grof in de mond (zachtjes gezegd) en het interesseert hem niks wat mensen van hem denken.
Zijn recepten zijn echter geweldig en de manier waarop hij ‘gehakt maakt’ van al de mixen en die verschillende pottensauzen, is werkelijk hilarisch. Zo laat hij bijvoorbeeld een pot saus zien (etiket met de naam en al) en zegt dan gewoon dat het shit is. Hij spoelt soms alles weg, slaat de potten stuk of gooit alles in de prullenbak; gebruiken doet hij het nooit!

Ik ben het met hem eens, al dat kant en klare voer zit vol met zout en conserveermiddelen en is gewoon niet lekker. Het grote pluspunt van al zijn recepten is, dat hij alles vers maakt en hij  gebruikt alleen simpele ingrediënten die je gewoon bij elke supermarkt kunt vinden. Het gaat er niet zozeer om dat zijn recepten super gezond zijn, maar meer om mensen er van bewust te maken dat je makkelijk vers eten kunt koken dat ook veel lekkerder is. Nat leerde koken van zijn vader, kok bij het Ritz hotel in Parijs toen hij nog klein was. Nog steeds stuurt zijn vader hem allerlei keukentrucs en recepten om uit te proberen. Wat schitterend toch om op deze manier aandacht te besteden aan gezond voedsel. 

Meer informatie
Wil je nader kennis maken met de kookkwaliteiten van Nat, kijk dan op: https://www.facebook.com/Natswhatireckon/
https://www.instagram.com/nats_what_i_reckon/
https://www.youtube.com/natswhatireckon
Nat heeft ook een website met merchandise: http://www.natswhatireckon.com/


Kat de Bruijn
Ocean Grove, Australië

 

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit