22
Mon, Jul

Lifestyle & Gezondheid
Typography

(Ingezonden door Kat de Bruijn)

NL Magazine Lifestyle en gezondheid - Voor de tweede keer in lockdown of in ISO zoals ze het hier noemen. Gelukkig wonen wij niet in Melbourne, daar zijn de restricties nog veel stringenter dan hier bij ons nabij Ocean Groove. In Melbourne heeft men zelfs een avondklok. Tussen 20.00 en 05.00 uur mag men niet naar buiten, behalve als men naar hun werk moet. Per dag mag men één keer per dag met één persoon per huishouden boodschappen doen en mag man alleen naar buiten voor 1 van de 4 redenen die wij hier ook moeten handhaven (sporten, zorg krijgen of geven, boodschappen doen, en werk). Wij mogen geen bezoekers thuis ontvangen, maar mogen wel buiten met één persoon afspreken om bijvoorbeeld te sporten. Iedereen moet een mondkapje op als men buitenshuis is.

Het lijkt te helpen, dus de meeste mensen doen gewoon wat er van hen gevraagd wordt. Nee, het is zeker niet leuk; we kunnen niet wachten tot het weer ‘gewoon’ wordt, maar het is even niet anders. Immers, zolang we zien dat de besmettingen naar beneden gaan, is het dat wel waard. Niemand wil ziek worden en zolang iedereen zich aan de regels houdt, moet dat ook geen probleem zijn. 

We wonen in een klein stadje aan de zee, vlakbij de Great Ocean Road, waar 15 mensen COVID hadden, waar nog één actieve besmetting is en waar niemand bang zou hoeven te zijn om besmet te raken. Helaas echter, zijn er mensen die het nodig vinden om toch, veelal vanuit Melbourne, naar hun vakantiehuis te komen (daar zijn er hier erg veel van; in de zomer zijn hier vier maal zo veel mensen als normaal), dus hebben we hier ook kans op besmetting. Normaalgesproken zou het misschien niet eens zo heel erg zijn dat mensen hier heen vluchten (de meeste mensen zullen ook wel negatief testen), maar als er iemand tussen zit die hier dit virus verspreidt en we krijgen hier een uitbraak, dan is dat een enorm probleem en is de ellende niet te overzien; immers, hier in de buurt in regionaal Victoria is bijvoorbeeld maar één ziekenhuis. Dus als er een uitbraak komt, dan zijn er onvoldoende bedden voor de slachtoffers. En hoe ga je dan kiezen? Ik ben blij dat ik niet tot degenen behoor die zo’n keuze moet maken! Ik ben niet echt bang dat ik ziek word, maar ben wel bezorgd om wat er gaat gebeuren als hier een uitbraak komt.

En dan zijn er de idioten die denken dat de regels niet voor hen gelden. Zoals drie meisjes uit Queensland (waar men bijna COVID-vrij was) die vonden dat ze best naar een feestje in Melbourne konden gaan en daarover logen bij de grenscontrole. Zij werden daarna positief getest waardoor men nu in Queensland weer nieuwe besmettingen heeft. Hoe dom en arrogant ben je dan? In september moeten zij vanwege hun gedrag voorkomen bij de rechtbank. Ik ben benieuwd wat er met hen gebeurt.

Vorige week was er een jacht dat vanuit Melbourne met onderweg een aantal onderbrekingen, naar Queensland voer. Men was met zeven man aan boord om het jacht te laten servicen in Queensland. Twee personen waren crew-leden en vijf personen waren afkomstig van een rijke familie die zich niet in hun huis in Melbourne wilden afzonderen, maar liever in Queensland wilden verblijven om daar zonder restricties vakantie te vieren. Alle zeven personen zitten nu voor twee weken in quarantaine opgesloten in een hotel. Ik neem aan dat ze in een luxe hotel zitten en dat het hen niet echt veel kan schelen. De politie is een onderzoek gestart. Ik hoop van harte dat deze zeven personen worden veroordeeld en niet alleen een voor hen niet noemenswaardige boete hoeven te betalen.   

Ik vind het ongelooflijk dat mensen denken dat wetten niet voor hen gelden of dat men meent een uitzondering op een wet te kunnen c.q. mogen zijn. Veel mensen hier in Australië breken de regels en als men betrapt wordt, krijgt men forse boetes van vaak € 1000 of meer opgelegd. Gelukkig zijn de meeste mensen wel verantwoordelijk en doen ze wat er van hen gevraagd wordt. Ook míjn gezin is ‘braaf’. En hopelijk krijgen we daardoor wat iedereen wil: terug naar ‘normaal’!

Kat de Bruijn, Australië

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden