Lifestyle & Gezondheid
Typography

NL Magazine Lifestyle en Gezondheid - Gelukkig wordt er de laatste jaren eindelijk meer aandacht besteed aan het verbeteren en vergroten van de weerstand door het nuttigen van goede en gezonde voeding ten faveure van algehele gezondheid.

  Neem je de huidige gezondheidszorg in consideratie, dan kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de druk in de zorg steeds grotere vormen aanneemt omdat wereldwijd infecties grote problemen veroorzaken. Gezonde voeding staat niet garant voor het voorkomen van allerlei ellendige infectieziektes, maar kan wel zorgen voor een conveniënter verloop. Ook wetenschappers in het tijdschrift ‘Nutrients’ zijn het er over eens: er moet meer aandacht komen voor ondersteuning van een goede weerstand met voeding omdat daarmee veel gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen en verregaande ellende kan worden bespaard.
 

Gezonde hulpstoffen voor optimale gezondheid
Ten tijde van wereldomvattende pandemieën worden in eerste instantie vrijwel direct  hygiënemaatregelen aangescherpt en wordt naarstig gezocht naar vaccinatieprogramma’s. Het is echter geen overbodige luxe om ter voorkoming van ellende juist extra aandacht te besteden aan preventie en preventieve gezondheidszorg. Goede en gezonde voeding voor een goed functionerend afweersysteem spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast zijn uiteraard optimale voedingsstoffen als natuurlijke vitamines en mineralen van belang voor een goede weerstand en een goed werkend immuunsysteem. Ook omega 3 vetzuren dragen een belangrijk steentje bij omdat deze zuren alles in het werk stellen om een infectie uit het lichaam te verwijderen. 

Verder moeten de effecten van met name natuurlijke vitamine C en D niet worden onderschat. Zo is vitamine C een antioxidant die van belang is voor de ondersteuning van het zenuwstelsel. Het beschermt lichaamscellen voor een goede conditie van de bloedvaten. Vitamine C is goed voor het kraakbeen, het tandvlees, de huid, draagt bij tot behoud van sterke botten en tanden, ondersteunt het immuunsysteem, de energiestofwisseling en verhoogt de opname van ijzer. Vitamine C is van essentieel belang voor de groei en werking van afweercellen en voor de productie van antistoffen. Kortom, vitamine C is fundamenteel  voor  het menselijk lichaam.

Onderschat ook zeker de werking van vitamine D niet! Deze vitamine kan zich binden aan verschillende cellen die belangrijk zijn voor het afweersysteem en die deze cellen ook als zodanig aanstuurt. Vitamine D kan het aantal ontstekingsstofjes en cytokinen regelen en speelt mogelijk een rol in het maken van specifieke eiwitten die een infectie in de longen kunnen afzwakken. Tekorten aan vitamine C en D kunnen ertoe leiden dat het afweersysteem niet optimaal werkt.


Natuurlijke vitamines zijn essentieel
Conform gegevens van diverse wetenschappers en onderzoekers beveelt men voor preventieve gezondheidszorg een multivitamine-supplement aan met een basishoeveelheid aan vitamines en mineralen. Verder is natuurlijk gezond voedsel en een gevarieerd dieet van essentieel belang. Onderzoekers stellen eveneens dat voor vitamine C en vitamine D soms hogere doseringen nodig zijn, zelfs boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Doe dus je voordeel met de bovenstaande bevindingen.

 

Jos de Jong
Bron: Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid
(IVG)

 

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit