Lifestyle & Gezondheid
Typography

Je bent al goed genoeg

NL Magazine Lifestyle -  Moederschap, hoe doe je dat? Wat voor rollen moet je allemaal vervullen om ‘de perfecte moeder’ te zijn in een tijd dat alles ‘moet’, je je als moeder het schompes werkt en steeds wordt geconfronteerd met het altijd groenere instagram-gras van anderen terwijl je ook nog eens supergelukkig moet zijn….

Hoe dóe je dat toch allemaal, word je niet helemaal gek van al die druk, hoe houd je het allemaal vol? Ik geef het je te doen: al die ballen hooghouden! De bal van verzorging van en spelen met je kinderen, die van het huishouden, die van yoga, die van drie keer per week sporten, die van werken, tijd maken voor jezelf, die van het op peil houden van je sociale leven, die van je-moet-alles-goed-doen, van toekomen aan je eigen ontwikkeling, zen willen zijn en gezellige-koekjes-bak-moeder en ook nog eens ‘de ideale partner’ zijn.  Hoe doe je dat allemaal… En ben je, als je even een balletje laat vallen ineens geen supermama meer?

Altijd maar die 100%
Kom op hé, zó werkt dat toch niet! Het is in deze maatschappij, waarin hard wordt geoordeeld en waarin alles maar perfect moet zijn, een bereklus om je als moeder van een gezin staande te houden én al die ballen hoog te houden. Dat kán toch niet, je kunt er af en toe best een laten vallen, dat gebeurt ons allemaal.
Dus, of je nu de ‘waar-ben-ik-in-vredesnaam-aan-begonnen-moeder’ bent, of de ‘doe-ik-het-eigenlijk-wel-goed-Mama’, of de ‘ik-stort-bijna-in-maar-blijf-toch-lachen-en-doe-alsof-het-allemaal-vanzelf-gaat-variant’, maak je geen zorgen. Want èlke moeder die het flikt om een huishouden met kinderen te runnen met alles wat daarbij komt kijken, is sowieso al een absolute Supermama.

Altijd die twijfel, doe ik het wel goed
Charlotte Beumer, de succesvolle Haarlemse auteur van ‘Supermama’s, the true story’ en zelf ongetwijfeld ook een supermama voor haar 8jarige dochter Teddy en 5jarige zoon James, kent als geen ander de uitdagingen van het moederschap en het draaiende houden van een gezin. “Je wilt alles en iedereen tevreden houden, je wilt alles goed doen, hulp vragen doe je pas als het ècht niet anders kan, je wilt niemand tekort doen en je gaat tot het uiterste. En dan loop je soms nóg rond met een schuldgevoel omdat je iets anders hebt laten verlopen dan ‘men’ zo graag van je had gezien”, aldus Charlotte. “Ik schreef het boek dat ik zelf had willen lezen op de momenten dat ik het écht niet meer wist, dat ik uit slaapgebrek tegen mijn gordijnen stond te praten, dat ik wankelde van een chronisch gebrek aan zelfliefde, dat mijn tranen de hele tijd hoog zaten, dat mijn wallen zo groot waren dat er prostituees op konden werken. En vooral dat ik twijfelde aan alles en vooral aan mezelf”.

 

Herkenbaar voor elke moeder
‘Je bent al goed genoeg’ is dan ook de kernboodschap van ‘Supermama’s, the true story’. Open, eerlijk, oprecht, kwetsbaar, met een beetje zelfspot, een vleugje sarcasme, soms een snufje drama en altijd met humor beschrijft Charlotte wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een huishouden en wat daar zoal mee gepaard gaat. Zware en moeilijke gebeurtenissen worden niet gemeden.   
Supermama’s is bepaald geen ‘opvoedboek’, geen handleiding, geen belerend vingertje. Er staan ook geen instructies in van ‘hoe het allemaal moet’. Dat kan natuurlijk ook niet; elke gezinssituatie is anders.

‘Supermama’s, the true story’ steekt alle supermama’s èn natuurlijk ook de superpapa’s een hart onder de riem, nodigt hen uit met elkaar in gesprek te gaan en te delen. Want zo komen we erachter dat we nooit de enige zijn bij wie de worteltjes wel eens tegen de muren worden gegooid of waar de peuter de boel op stelten zet. Het boek is eigenlijk een must voor alle supermama’s en -papa’s en hoort gewoon thuis in de boekenkast van elk gezin. Als je het even niet ziet zitten en het zit je allemaal tot híer, dan is dit zalige leeskost waarmee je even lekker kunt uitblazen en weer tot rust en tot jezelf komt. Hoe herkenbaar allemaal! Heerlijk om te lezen, daar word je echt weer vrolijk van.

Neem het boek mee als ontspannende literatuur op vakantie. Geef het cadeau aan kersverse vaders en moeders, of aan jezelf.

Charlotte Beumer is naast auteur, schrijfcoach en mindsettrainer ook nog eens een steeds-minder-slecht-kokende moeder. Eerder schreef zij 'Zwanger - The true story', maar pas in dit boek geeft ze zichzelf helemaal bloot. Niet letterlijk hoor, anders hadden we er wel 18+ op gezet.

Meer informatie:
Supermama’s, the true story, 2e druk
Auteur                 : Charlotte Beumer
Uitgever              : Coole Boeken
Uitvoering          : Hardcover
ISBN                      : 9789090 323275

Aantal pagina’s: 228
Je vindt het boek op https://cooleboeken.nl/ of op https://www.bol.com/nl/p/supermama-s-the-true-story/9200000128457308/?bltgh=sximxPJ0oZkDaVyo8vlJQA.1_4.5.ProductTitle

Van Charlotte Beumer verscheen eerder het boek ‘Zwanger – The true story’ (2016).

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

10 juli 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen