Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij/Vakantie/vrije tijd - Steeds meer Nederlanders gaan met een camper op vakantie in de winter; voorheen vrijwel ondenkbaar. In de winter immers gingen de campers ‘op stal’ en kwamen weer tevoorschijn als het voorjaar aanbrak. Daar is echter behoorlijk wat verandering in gekomen. Tegenwoordig gaat namelijk meer dan dertig procent van de mensen met een camper weg in de winter. Dat blijkt uit een enquête op de website van de NKC die werd ingevuld door 3980 respondenten.

Meestal gingen campers in de winter ‘op stal’, maar daar komt steeds meer verandering in. Wintercamperaars gaan nu op zoek naar warmere gebieden tijdens de koude wintermaanden. Landen als Spanje, Portugal en Marokko zijn erg populair onder de camperaars.
Tegenwoordig echter, zijn ook de sneeuw- en dus ski- en langlaufgebieden als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk heel aantrekkelijk om met je eigen camper naartoe te gaan. Of deze luxe voor iedereen bestemd is, is natuurlijk een vraag maar is voor de echte camper-dyhards, die ongetwijfeld extra wintervaste voorzieningen treffen om de kou te trotseren, zeker een prima optie.  

 


Steeds meer overnachtingslocaties geopend

Stan Stolwerk, directeur van de NKC, verklaart waarom er met je camper op uitgaan in de winter hartstikke leuk is dat ook steeds meer mensen dit doen: “Met de camper reizen is tegenwoordig zo comfortabel dat het vaak niet uit maakt of het winter of zomer is. Ook is het hebben van een camper steeds meer een lifestyle. Die camper gebruik je dan zo vaak als mogelijk, niet alleen in de zomer. Bovendien zijn er steeds meer overnachtingslocaties het hele jaar door geopend.” Op de app Campercontact en Campersite.nl, midden jaren 90 bedacht en gemaakt door Aloys de Vries, vind je alleen al 1970 camperlocaties met wintersportmogelijkheden; maar liefst zo’ntweederde van alle overnachtingslocaties voor campers is geopend in de winterperiode. Campersite.nl was een van de eerste kampeerauto-websites van Nederland.


Over NKC

De NKC is met 55.000 leden Europa's grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto. Met het internationale Campercontact.com faciliteert de NKC ruim twee miljoen Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats. Met ruim 32.000 camperlocaties in meer dan 50 landen, is Campercontact een van Europa’s grootste platforms voor camperlocaties.


Meer informatie?

Raadpleeg dan www.campercontact.com en www.nkc.nl

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching