Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij, VIDEO - Ik, de Burger is het platform waar u de overheid corrigeert. U kunt dat bijvoorbeeld doen door 'Nee' te zeggen of 'Ik verbied het u' op het moment dat de overheid buiten haar boekje gaat.

Dit klinkt simpel en dat is het ook als u de kennis eenmaal heeft om met vertrouwen in uw eigen positie de overheid tegemoet te treden. Ik, de Burger draagt met korte video's bij aan deze bewustwording. In deze video's leggen wij u uit welke relatie u met de overheid heeft, als burger en niet als onderdaan. U staat namelijk veel vaker in uw recht dan u denkt. 

In de door Cupola Films  geproduceerde videoserie "Weet wat recht is" pakt Ik, de Burger initiatiefnemer en jurist mr. Caroline Vonhoff elke keer een nieuw vraagstuk op.

De eerste aflevering heet "U kunt niet zomaar vragen naar mijn ID". Dit onderwerp wordt toegelicht aan de hand van beelden die op 7 februari 2021 in Amsterdam op het Museumplein gemaakt zijn. Een interessante situatie omdat de overheid hier overduidelijk buiten haar boekje gaat.

Mocht je familie, vrienden of bekenden kennen die ook geïnteresseerd zijn dan kun je deze video delen, waarvoor bij voorbaat onze dank.

Hartelijk dank en met vastberaden groet,
Team Ik, de Burger

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching