Politiek & Maatschappij
Typography

door Door Frankema - NLMagazine Politiek & Maatschappij VIDEO - Een jaar geleden stemde de Eerste Kamer tegen een vijfde verlenging van de spoedwet. Daarna had het kabinet geen juridische grondslag meer voor het opleggen van maatregelen aan de Nederlandse bevolking. Daar is nu een einde aan gekomen. Vanaf nu heeft de minister van VWS een volmacht voor het opdringen van arbitraire en onwetenschappelijke maatregelen of experimentele vaccins bij zelfs een “dreiging” voor de Volksgezondheid.

“De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe pandemiewet. Daarmee is de opvolger van de tijdelijke coronawet, die werd gebruikt bij onder meer de mondkapjesplicht en de avondklok, een feit.
Een ruime meerderheid (49 Eerste Kamerleden) van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en SP stemde voor de wet. Fractie-Nanninga, SGP, PVV, FvD, Fractie-Frentrop, PvdD, Fractie-Otten en OSF (samen 24 senatoren) waren tegen.” – NOS

Ook al lag het in de lijn der verwachtingen, het is voor veel mensen een keiharde dreun. Het is duidelijk dat de overheid NIET het beste met ons voorheeft. Met deze wet is een juridische en politieke coup gepleegd en worden onze vrijheden en rechten voorwaardelijk. Om toegang te krijgen tot de maatschappij verwacht de overheid dat wij ons onderwerpen aan experimentele prikken en onmenselijke maatregelen.

Tijdens de stemming had zich voor het gebouw van de Eerste Kamer een klein groepje mensen verzameld op eigen titel. Met de onderstaande filmpjes willen wij u een indruk geven van wat zich daar onder meer afspeelde:

Ruim 29.000 handtekeningen opgehaald door ‘ikdeburger’, en meer dan 20.000 handtekeningen van ‘cultuurondervuur’ werden aangeboden aan de Eerste Kamerleden.
Bron: Vaccinvrij

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching