Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek, Duitsland zou binnenkort kunnen ophouden te bestaan als land door de escalerende energiecrisis, zei de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

Tijdens een bijeenkomst in Youngstown, Ohio, zaterdag, haalde Trump uit naar zijn opvolger in het Witte Huis, waarbij hij het energiebeleid van Biden en de zogenaamde Green New Deal onder vuur nam, bericht RT.
De Republikein beweerde dat, hoewel de VS onder zijn bewind onafhankelijk waren geworden op het gebied van energie en op weg waren om "totaal dominant te worden... groter dan Saoedi-Arabië en Rusland samen", Joe Biden de VS sindsdien heeft gereduceerd tot "bedelen om energie".

Trump haalde vervolgens de bedroevende stand van zaken in Duitsland op dit gebied aan. Volgens de voormalige president heeft hij toenmalig kanselier Angela Merkel gewaarschuwd dat de Nord Stream 2-pijpleiding, die Russisch gas naar Duitsland zou moeten pompen, Berlijn nog afhankelijker zou maken van de Russische energie-export.

Trump zei dat hij de "witte vlag van overgave" naar Angela Merkel had gestuurd toen zij weigerde het project te schrappen."Als u 72% van uw energie uit Rusland haalt, hier is de witte vlag, want u zult zich heel snel overgeven," vertelde het voormalige Amerikaanse staatshoofd over zijn eigen waarschuwing aan Merkel. Vervolgens haalde hij de "slechte dingen" aan die in het verleden tussen Berlijn en Moskou zijn gebeurd als bewijs dat Duitsland niet zo sterk op Rusland had moeten vertrouwen.

De voormalige Amerikaanse president besloot met de opmerking dat "Duitsland nu teruggrijpt op de ouderwetse dingen, waaronder kolen," ondanks zijn eerdere beloften om groen te gaan."Maar ze hebben geen keus, ze zullen geen land meer hebben," waarschuwde Trump cryptisch, voordat hij weer terugkeerde naar het onderwerp binnenlandse politiek. De gasprijzen in Europa zijn kort nadat Rusland eind februari zijn militaire offensief tegen Oekraïne lanceerde dramatisch gestegen, en zijn sindsdien constant hoger gebleven dan vorig jaar.

Nu zowel de Nord Stream 1 als de Nord Stream 2 pijpleidingen buiten werking zijn, hetzij door beslissingen van Berlijn, hetzij door beslissingen van Moskou, heeft de Duitse regering noodmaatregelen getroffen om een voorraad gas aan te leggen.
Verschillende hoge ambtenaren in Duitsland hebben gewaarschuwd dat de komende winter waarschijnlijk zwaar zal zijn.
De voormalige president zegt Angela Merkel te hebben gewaarschuwd dat Berlijns afhankelijkheid van Russische energie zou kunnen leiden tot een "overgave".

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching