Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij - “Speel niet met vuur door ongevaccineerden weg te zetten als gevaar voor de volksgezondheid, zoals Minister De Jonge met regelmaat doet”, sprak Rabbijn Tamarah Benima op 28 oktober de menigte toe tijdens de jaarlijkse prestigieuze Rede van Fryslân. De vrouw die bekent staat om haar scherpe maar altijd intellectuele tong, kaartte de totalitaire tendensen aan, zoals de aanval op de waarheid, Woke, de macht van big tech, de toenemende censuur.

Grote ophef volgde nadat Benima de coronamaatregelen - die zorgen voor een wereldwijde demonisering van bepaalde groepen mensen - met de jaren 30 vergeleek.

BEKIJK UITZENDING

Enemies of Freedom
In de uitzending refereert Tamarah Benima aan auteurs en denkers als Hannah Arendt, Giorgio Agamben maar ook Aldous Huxlex die reeds in 1958 een profetisch interview gaf over het totalitarisme dat nu bijna letterlijk plaatsvindt in de vorm zoals hij het beschrijft in zijn essay “Enemies of Freedom”.

Bron “Ik zie uitsluiting net als in de jaren 30” zei Rabbijn Tamarah Benima, maar wat er toen gebeurde... — blckbx.tv.html.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching