Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Dit jaar zwaait Angela Merkel na zestien jaar af als bondskanselier van Duitsland. Sinds de Duitse verkiezingen in september zijn de formatiegesprekken nog in volle gang, maar naar verwachting zal er spoedig een nieuwe regering zijn gevormd. Gezien de positie van Duitsland in Europa heeft de machtswisseling niet alleen gevolgen voor Duitsland, maar voor de hele Europese Unie.

Wat betekent het vertrek van Merkel voor de verhoudingen in de Europese Unie? Welke positie zal Nederland, met Mark Rutte nu als op één na langstzittende regeringsleider van Europa, na het aantreden van de nieuwe bondskanselier innemen? Het Actualiteitendebat gaat in op deze vragen op maandag 6 december 2021 van17:15 - 18:30 uur.

Het panel bestaat op dit moment uit JA21-Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink, D66-Eerste Kamerlid Joris Backer, NOS-correspondent Kysia Hekster en onderzoeker Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut. Hij zal tevens het debat inleiden. De moderator van het debat is Kees Boonman.

Meer informatie
Het debat bijwonen: Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie en biedt ons de mogelijkheid om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het debat. Op de dag van het debat sturen wij de link naar de livestream van het debat naar uw e-mailadres.

Vragen
Heeft u vragen voor de sprekers over het onderwerp? U kunt ze nu al sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We streven ernaar om enkele ingestuurde vragen te bespreken tijdens het debat.

Dit debat is onderdeel van Democratie in Debat, een reeks maandelijkse activiteiten georganiseerd door Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching